Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump eltörölte Obama rasszista hagyatékát

Forisek Ádám

2018.07.04. 07:30

Barack Obama adminisztrációja alatt pozitív diszkriminációs irányelvek bátorítottak arra, hogy a felsõoktatásba történõ jelentkezés során vegyék figyelembe a jelentkezõ faji hovatartozását. Trump most ennek vetett véget.
WASHINGTON, 7:30

Barack Obama adminisztrációja alatt pozitív diszkriminációs irányelvek bátorítottak arra, hogy a felsőoktatásba történő jelentkezés során vegyék figyelembe a jelentkező faji hovatartozását. Trump most ennek vetett véget.

Barack Obama volt amerikai elnök 2008-as hatalomra kerülése után az oktatási minisztérium irányelveket adott ki, amelyek bátorították a "pozitív" diszkriminációt, azaz azt, hogy vegyék figyelembe a különböző oktatási intézményekbe jelentkezők faji hovatartozását. Az Obama-kormányzat minisztériumai arra buzdították az oktatási intézmények vezetőit, hogy "diverzifikálják", tegyék "sokszínűbbé" hallgatóik összetételét.

A Trump-kormányzat ezen irányelveket visszavonta.

Az amerikai elnök a lépéssel George W. Bush kormányának irányelveihez kíván visszatérni, amelyek anno "erőteljesen bátorították a fajilag semleges módszerek alkalmazását".

Jeff Sessions igazságügyi miniszter tavaly novemberben felkérte a tárcánál az illetékes szakembereket, hogy vizsgálják felül az eddigi, megítélése szerint a törvények, az alkotmány és a legfelsőbb bíróság adta lehetőségeken túlmenő gyakorlatot – összegzi az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére