Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump elõvigyázatosságra intette Izraelt

Bertha László

2018.02.12. 07:08

Az izraeli telepespolitika komplikálja a palesztin-izraeli békefolyamatot, és Izraelnek "elõvigyázatosnak" kell lennie - fejtette ki az amerikai elnök egy vasárnap megjelent interjújában.
WASHINGTON/JERUZSÁLEM, 07:08

Az izraeli telepespolitika komplikálja a palesztin-izraeli békefolyamatot, és Izraelnek „elővigyázatosnak” kell lennie – fejtette ki az amerikai elnök egy vasárnap megjelent interjújában.

Donald Trump szerint a Palesztin Hatóság biztosan, Izrael pedig valószínűleg nem akar béketárgyalásokat. Az amerikai elnök erről a Jiszrael Hajom című, izraeli konzervatív lapnak adott interjújában beszélt.

Azt hiszem, mindkét félnek nagyon komoly engedményeket kell tennie a békekötéshez”

– fogalmazott az elnök.

Kifejtette, hogy az ellentmondásos izraeli telepespolitika – a megszállt palesztin területeken létrehozott izraeli telepek ügye – szerepet játszott a békefolyamat zavarossá válásában.

Beszélni fogunk a telepekről. A telepek ügye rendkívül komplikált és mindig is bonyolulttá tette a békekötést, azt gondolom tehát, hogy Izraelnek nagyon elővigyázatosnak kell lennie a telepekkel”

– szögezte le Trump.

Trump januárban jelentette be, hogy a palesztinoknak nyújtandó amerikai segélyek mintegy felét, 65 millió dollárt kormányzata mindaddig visszatartja, amíg a Palesztin Hatóság vezetői nem ülnek tárgyalóasztalhoz az izraeli kormányzat vezetőivel.

Az izraeli lapnak adott interjújában Donald Trump első elnöki éve egyik legfontosabb döntéseként méltatta Jeruzsálem elismerését Izrael állam fővárosaként. Decemberben bejelentett döntésével egyébként a palesztinokat és a nemzetközi közösséget egyaránt felháborította, mivel a palesztinok Kelet-Jeruzsálemet tartják a leendő önálló palesztin állam fővárosának.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére