Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump elmegy a legvégsõkig, hogy felépítse a falat

888.hu

2018.07.29. 20:59

Trump ezúttal igazán berágott a Demokrata Pártra. Történt ugyanis, hogy a múlt héten a demokraták megakasztották a republikánusok azon javaslatát, hogy a határvédelemben jeleskedõ Bevándorlási- és Vámügyi Hatóságnak (ICE) elismerjék a munkáját. Mindez egy szimbolikus gesztus lett volna. A javaslatot azért terjesztették be, mert több demokrata is azzal kampányolt a közelmúltban, hogy megszüntetnék az ICE-t. Trump azonban emelte a tétet és akár nagyobb kockázatot is vállalna, hogy végre egy normális bevándorlási törvénye legyen Amerikának és a fal is felépülhessen.

Az utóbbi hetek nem lesznek az amerikai jobboldali Republikánus Párt legfényesebb napjai. A párt küszködik egy átfogó bevándorlási reform megalkotásával. Többszöri bukás után június legvégén saját képviselőiket hívták egyeztetni egy kompromisszumos javaslat megalkotására. A képviselőházi politikusok kapva kaptak az alkalmon és a többek között a DACA-program megszüntetésével kapcsolatos aggályokra is próbáltak válaszokat találni. Az eredmény: minden eddiginél nagyobb kudarc. Még olyan képviselők is leszavazták a javaslatot, akik maguk is írtak a törvény szövegébe.

Eközben javában folyt a féknyúzzal tarkított ICE-botrány. Mint ismert, Donald Trump alatt keményedtek az illegális bevándorlás elleni szabályok. Habár átfogó reformot nem sikerült végrehajtani, Trump elnök rendeletekkel igyekezett szigorítani a szabályozáson. A szabályozásba csúszott egy kis hiba is, ugyanis a Bevándorlási- és Vámügyi Hatóság szétválasztotta a migráns gyerekeket a szüleiktől. (Ennek volt eredménye az állítólag szüleiért síró kislány fényképe, amelyről persze kiderült, hogy kamu, a kislányt nem választották el szüleitől.) Az események nyomán Trump egyébként azonnal kiadott egy elnöki rendeletet, amelyben világosan leírta, hogy a gyerekeket nem szabad elválasztani szüleiktől, így ez a gyakorlat abbamaradt. Ám a liberálisok szemében az ICE lett a gonosz bevándorlásellenes mumus.

Olyannyira, hogy a most zajló félidős választások kampányában (az alsóházi képviselőket 2 évre választják, a szenátorok harmadát szintén 2 évente cserélik le) egyes demokrata politikusok már azzal kampányoltak, hogy be kell zárni az ICE-t. Ettől – érthető módon – teljesen begőzölt Trump. Először július 28-án egy Twitteren is közzétett videóval jelentkezett.

Az elnök a videóban elmondja, hogy az ICE-t a 2001. szeptember 11-i terrortámadások nyomán hozták létre – amelyet bevándorlók követtek el – és a hatóságnak óriási a szerepe abban, hogy megóvja Amerika biztonságát. Az elnök kiemeli, hogy az ICE dolgozói nap mint nap kockáztatják az életüket, hogy a hazájuk biztonságos legyen. Erre jönnek a demokraták, akik szerint be kéne záratni. Az elnök emellett azt is felhozza, hogy nemrég volt egy szavazás, amelyen sok demokrata képviselő leszavazta azt a szimbolikus gesztust, hogy a képviselők és szenátorok kifejezzék nagyrabecsülésüket a hatóság felé.

A szavazás a múlt héten volt. Az alsóházban (Képviselőház) viszonylag simán átment a javaslat, ám a felsőház (Szenátus) megakasztotta azt. Végső soron annyi történt, hogy a republikánusok azt kérték, fogadják el mindannyian a javaslatot, amellyel nagyrabecsülésüket fejezik ki az ICE – és egyébként a fegyveres erők, valamint a rendőrség – felé. Egy demokrata képviselő azonban nem értett egyet, ő inkább a migránsok családegyesítését pártolta volna.

Trump vasárnap kora délután kezdte osztani a demokratákat Twitteren.

"Értsék meg, következményei vannak annak, ha valaki illegálisan lépi át a határt, akkor is, ha gyermekkel jön, sokan csak saját aljas szándékaikra használják a gyerekeket" – írta az elnök, utalva arra, hogy sok esetben a migránsok azért érkeznek gyerekekkel és azért teszik ki gyermekeiket a hosszú és bizonytalan út viszontagságainak, hogy könnyebben kapjanak menedéket. "A Kongresszusnak cselekednie kell, hogy helyrehozza a legbutább és legrosszabb bevándorlási törvényt a világon!" – írta az elnök.

Szintén kora délután tette közzé azt a szösszenetet, amely szerint "Azokat a demokratákat, akik nyitott határokat szeretnének, nem érdekli a bűnözés és alkalmatlanok [a hivataluk ellátására], ám a Fake News-média szinte teljesen az ő oldalukon van."

Trump később kiemelte, hogy ha kell, kész elmenni a végsőkig.

Még a kormányzati leállást is megkockáztatom, ha a demokraták nem hajlandóak a határvédelem [megerősítését] megszavazni, beleértve a falat!"

– írta Trump, hozzátéve, hogy meg kell szabadulni többek közt a vízumlottótól, valamint attól a gyakorlattól, hogy a migránsok a határokon belül mozogva várhatják ki menedékkérelmük elbírálását és egy olyan rendszert kell kidolgozni, amelyben az emberek az érdemeik alapján juthatnak be az USA-ba. "Nagyszerű emberek jöjjenek az országunkba" – írta Trump.

Kormányzati leállás akkor következik be, amikor a republikánusok és a demokraták valamiben nem értenek egyet, nem tudnak megállapodni és emiatt nem fogadják el a kormányzat működésére, működtetésére előirányzott költségvetést. Ekkor a hivatalok és állami intézmények többsége bezár, a dolgozókat kényszerszabadságra küldik, az állam megbénul. A rendfenntartó szervek tovább folytatják a munkájukat.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Így üzenték meg a magyarok 1989-ben: szabadságot akarnak

Harminc éves a magyar szabadság. Nagy Imre 1989. június 16-i újratemetése volt az utolsó szög a kommunista rezsim koporsójában, a gyásszertartáson több tízezer ember vett részt. | GALÉRIA

Isten éltesse az apákat!

Június harmadik vasárnapján, azaz idén június 16-án ünnepeljük az apák napját. Isten éltesse őket!

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

Thirty years ago, on this day, Imre Nagy, the communist Prime Minister of the era and one of the few who understood that Hungarians had enough of the Soviet rule, was rehabilitated and reburied with full honours. Viktor Orbán’s speech at Imre Nagy’s reburial became a symbol of what Orbán has been standing for these past 30 years and played a key role in the collapse of the Stalinist regime.

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Ma ugyanazok a baloldaliak mondják azt, hogy Európai Egyesült Államokra van szükség, akik 30 évvel ezelőtt még a Szovjetunióban hittek. A rendszerváltás árulói pedig már harminc évvel ezelőtt is ugyanazok a liberálisok voltak, akik akkor és ma is Soros ideáinak a legelkötelezettebb hívei.

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Bogár László: „annyi volt a rendszerváltás, mint Aliz, a guminő”

Rendhagyó beszélgetés Bogár László közgazdásszal a rendszerváltozás nevű folyamatról, arról, hogy hogy is ment ez harminc éve, és még azelőtt; arról, hogy mi is az a szocializmus; hogy hogyan szorított kést az SZDSZ az MDF-esek torkához, és hogy mi volt a jelentősége Orbán Viktor harminc évvel ezelőtti beszédének.

Így emlékezett Orbán Viktor Nagy Imrére

Hivatalos Facebook oldalán közzétett videójában rótta le kegyeletét Nagy Imre, Magyarország miniszterelnöke előtt Orbán Viktor.

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Harminc éves a magyar rendszerváltás

Infovideóban foglaltuk össze a lényeget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére