Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump elégedett, mivel nincs több amerikai túsz Észak-Koreában

Bokor Gábor

2018.05.09. 21:00

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a korábbi híreszteléseknek megfelelõen az amerikai túszokkal együtt tért haza Phenjanból.
WASHINGTON, PHENJAN, 21:00

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a korábbi híreszteléseknek megfelelően az amerikai túszokkal együtt tért haza Phenjanból.

Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésében szerdán üdvözölte a három amerikai fogoly phenjani szabadon bocsátását. Trump megerősítette, hogy Mike Pompeo külügyminiszter repülőgéppel hazafelé tart Észak-Koreából a három volt amerikai fogollyal.

Úgy tűnik, jó egészségben vannak"

– írta Trump, aki bejelentette, már megvan a Kim Dzsongunnal történő csúcstalálkozó helye és időpontja is.

Az amerikai diplomácia vezetője kedden érkezett egy előre be nem jelentett látogatásra Phenjanba, hogy egyeztessen a Donald Trump és Kim Dzsongun észak-koreai vezető várható csúcstalálkozójának részleteiről.

Trump kedden délután, az iráni atomalku bejelentésekor közölte a látogatás tényét, ekkor Pompeo már úton volt Észak-Koreába, de újságírói kérdésre sem fejtette ki, hogy várható-e a foglyok szabadon bocsátása.

Az egyik fogoly, Tony Kim családja közleményben köszönte meg Donald Trumpnak, hogy elérte mindhárom fogoly szabadon bocsátását. A három, koreai származású amerikai férfi egyikét, Kim Dong Chul lelkipásztort 2015-ben tartóztatták le és ítélték tízévi kényszermunkára állítólagos kémkedés vádjával. A másik két amerikait, Kim Hak Song keresztény misszionáriust, aki kísérleti farmot szeretett volna beindítani a phenjani műegyetemen és Tony Kimet, aki szintén a phenjani műegyetemen dolgozott, tavaly ítélték börtönbüntetésre ellenséges cselekedetekkel és kémkedéssel vádolva őket.

Washington jóakaratként tekint a csúcstalálkozó előtti szabadon engedésekre. James Mattis védelmi miniszter Washingtonban egy szenátusi bizottsági meghallgatáson közölte: van ok az optimizmusra, hogy az amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó gyümölcsöző lesz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére