Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump egyből a britek segítségére sietne a Brexit után

Horváth József György

2019.07.27. 16:18

Átfogó szabadkereskedelmi megállapodást helyezett kilátásba Donald Trump amerikai elnök Boris Johnson brit kormányfővel folytatott pénteki telefonbeszélgetésében – közölte a Downing Street-i miniszterelnöki hivatal.

Trump ismét átfogó szabadkereskedelmi megállapodást helyezett kilátásba Londonnal. Az amerikai elnök arról beszélt, hogy Nagy-Britannia európai uniós tagsága jelenleg megakadályozza egy ilyen megállapodás létrejöttét, de a britek kiválását (Brexit) követően a bilaterális kereskedelem jelentősen bővülhet.

A két vezető ezenfelül egyetértett abban, hogy amint az Egyesült Királyság uniós tagsága megszűnik, a lehető leghamarabb megkezdik a tárgyalásokat.

Megállapodtak, hogy a Brexit páratlan lehetőségeket kínál az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok gazdasági partnerségének erősítésére

– olvasható az állásfoglalásban.

Az amerikai elnök már korábban is felvetette egy szabadkereskedelmi egyezmény lehetőségét, ugyanakkor szakértők azzal érvelnek, hogy az ilyen szerződések megkötése hosszadalmas folyamat, ráadásul Nagy-Britanniának nem olyan erős a tárgyalási pozíciója, mint a teljes Európai Uniónak.

A Downing Street tájékoztatása szerint Trump és Johnson megvitatták Washington és London együttműködésének kilátásait is az Irán által lefoglalt brit tanker ügyében.

A nap folyamán a brit kormányfő Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel is egyeztetett telefonon. Trudeau ígéretet tett, hogy együtt fog működni Nagy-Britanniával egy brit-kanadai szabadkereskedelmi egyezményre történő zökkenőmentes átmenet érdekében.

A Downing Street közleménye szerint Boris Johnson, Justin Trudeau és Donald Trump a franciaországi Biarritzban augusztusban megrendezendő G7-csúcson fognak találkozni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére