Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump cáfolta tanácsadója Kínával kapcsolatos kijelentéseit

888, MTI

2020.06.23. 07:00

Cáfolta Donald Trump amerikai elnök hétfőn este a Twitteren a kereskedelmi tanácsadója, Peter Navarro nyilatkozatát, amely szerint megszakadtak a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalások.

Az amerikai elnök a Twitteren leszögezte:

„a kereskedelmi megállapodás Kínával teljes mértékben sértetlen”.

Majd hangsúlyozta, hogy reményei szerint a kínaiak tiszteletben is tartják a megállapodásban foglaltakat.

Donald Trump azt követően tette közzé mikroblog-bejegyzését, hogy Peter Navarro, a Fehér Ház kereskedelmi tanácsadója a Fox televíziónak este adott interjújában kijelentette: vége a kereskedelmi tárgyalásoknak Kínával. A tanácsadó szerint ennek oka az, hogy Washington csak azt követően szerzett tudomást a Kínában kitört koronavírus-járványról, miután a kínai tárgyalóküldöttség aláírta a kétoldalú kereskedelmi egyezmény első szakaszáról szóló megállapodást, és január 15-én elhagyta az amerikai fővárost.

„Ide jöttek január 15-én, hogy aláírják a kereskedelmi egyezményt, és akkor már bő két hónapja tudtak a vírusról” – fogalmazott Navarro. A tanácsadó a kínai lépést a tokiói kormány 1941-es magatartásához hasonlította, amikor Tokió béketárgyalásokat folytatott Franklin Delano Roosevelt amerikai elnökkel, hetekkel a hawaii Pearl Harbor ellen intézett japán támadás előtt. Az interjúban úgy fogalmazott: „azt hiszem, itt és szerte az országunkban immár mindenki tisztában van azzal, hogy Kína hazudott, és (ezért) amerikaiak haltak meg”.

Elemzők szerint a kereskedelmi egyezmény enyhíthet az Egyesült Államok és Kína közötti feszült viszonyon.

Ez részben abból a kereskedelmi háborúból fakadt, amelyben Washington azzal vádolta Pekinget, hogy évtizedeken keresztül manipulálta a nemzeti valutáját és amerikai kereskedelmi titkokat tulajdonított el.

Donald Trump a múlt hónapban a kereskedelmi egyezményről csupán annyit mondott: „nagyon másként” gondolkodik, amióta az Egyesült Államokban kitört a koronavírus-járvány.

Nem említette azonban, hogy kormányának szándékában állna a tárgyalások felmondása.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére