Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

Vincze Viktor Attila

2019.04.24. 20:58

Egyre több esetben fegyveresek segítik az Egyesült Államok területére illegálisan belépni szándékozó migránsokat a mexikói-amerikai határon. Donald Trump emiatt az USA hadseregének bevetését fontolgatja.

Az amerikai sajtóban nagy nyilvánosságot kapott az Egyesült Államok Határőrségének az éjjellátó térfigyelőkamerái által készített felvétel, amelyen az látható, hogy felfegyverzett csempészek kísérnek a mexikói oldalról az amerikai határvonalig egy bevándorló családot szombat éjszaka az Arizona délnyugati sarkában található Lukeville városánál.

A videón 4-5 olyan férfi látható, akik teljes taktikai felszerelést viselve, számos fegyvert, többek között jól beazonosíthatóan AK-47-es gépfegyvereket hordozva kísérnek egy guatemalai nőt és annak 8 éves gyermekét az amerikai határhoz. A mexikói fegyveres kísérők visszafordultak a határtól, a nő és a gyermek pedig nem sokkal később feladta magát a közelben tartózkodó amerikai határőröknek.

Az incidens helyszíne ugyanaz a terület, ahol egy héttel ezelőtt 399 olyan guatemalai bevándorlót vettek őrizetbe az amerikai határőrök, akik buszokkal érkeztek ahhoz a határszakaszhoz, amely nincs még megerősítve és így például szögesdrótot sem tartalmaz.

A történtekkel összefüggésben az sem kizárt, hogy a mexikói oldalon az embercsempészetet segítő fegyveresek valójában nem is szervezett bűnözői csoportok tagjai, hanem a bűnözőket segítő mexikói katonák vagy határőrök.

Ezt a lehetőséget látszik megerősíteni az a hír, amely szerint a napokban mexikói katonák a texasi Clint városka mellett – a határ mentén, de már amerikai területen – amerikai katonákat állítottak meg, fegyvert fogtak rájuk és az egyikük fegyverét még el is vették.

Erre a példátlan esetre reagált Trump elnök is, azt közölve, hogy szükségesnek látja a hadsereg bevetését az USA határának megvédése érdekében.

Mexikói katonák a közelmúltban fegyvert fogtak Nemzeti Gárdánk tagjaira, valószínűleg megtévesztő taktikából a határnál lévő kábítószer-kereskedők érdekében. De jobb, ha ez nem történik meg ismét. Most azonnal felfegyverzett katonákat küldünk a határhoz. Mexikó alig tesz valamit a féken tartásuk és a visszaküldésük érdekében"

– írta Trump, aki a Twitter-üzenetében a felfegyverzett szót nagybetűkkel nyomatékosította.

Ebben a konkrét esetben a mexikóiak később arra hivatkoztak, hogy csak azért jártak el ellenségesen az amerikai fegyveresekkel szemben, mert nem tudták, hogy már az Egyesült Államok területén járnak.

Az amerikai határőrök szerint a határincidenseknek egyre szaporodó száma azt mutatja, hogy a közép-amerikai bevándorlók egyre nagyobb hullámai egyre jelentősebb bevételt jelentenek a közép- és dél-amerikai szervezett bűnözői csoportok számára. A hatóságok úgy tudják, hogy jelenleg például a guatemalaiak már körülbelül 7000 dollárt fizetnek a csempészek számára, hogy otthonról az Egyesült Államok határáig elszállítsák őket.

Az amerikai belbiztonsági és határvédelmi szervezetek szerint a komoly fegyverzetet viselő személyek megjelenése komolyan fenyegeti az USA határszakaszainak a biztonságát, ezért ott az eddigieknél is szigorúbban és nagyobb erőkkel kellene a hatóságoknak fellépniük.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Van olyan hely Magyarországon, ahol egy zsák szeméttel is tudsz fizetni

Van olyan hely Magyarországon, ahol egy zsák szeméttel is tudsz fizetni

Amellett, hogy pénzt takarítasz meg, a környezetedért is tehetsz.

Így üzenték meg a magyarok 1989-ben: szabadságot akarnak

Harminc éves a magyar szabadság. Nagy Imre 1989. június 16-i újratemetése volt az utolsó szög a kommunista rezsim koporsójában, a gyásszertartáson több tízezer ember vett részt. | GALÉRIA

Isten éltesse az apákat!

Június harmadik vasárnapján, azaz idén június 16-án ünnepeljük az apák napját. Isten éltesse őket!

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

The speech that put Viktor Orbán on the map of politics

Thirty years ago, on this day, Imre Nagy, the communist Prime Minister of the era and one of the few who understood that Hungarians had enough of the Soviet rule, was rehabilitated and reburied with full honours. Viktor Orbán’s speech at Imre Nagy’s reburial became a symbol of what Orbán has been standing for these past 30 years and played a key role in the collapse of the Stalinist regime.

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Harminc éve tart a rendszerváltó harc

Ma ugyanazok a baloldaliak mondják azt, hogy Európai Egyesült Államokra van szükség, akik 30 évvel ezelőtt még a Szovjetunióban hittek. A rendszerváltás árulói pedig már harminc évvel ezelőtt is ugyanazok a liberálisok voltak, akik akkor és ma is Soros ideáinak a legelkötelezettebb hívei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére