Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

Vincze Viktor Attila

2019.04.24. 20:58

Egyre több esetben fegyveresek segítik az Egyesült Államok területére illegálisan belépni szándékozó migránsokat a mexikói-amerikai határon. Donald Trump emiatt az USA hadseregének bevetését fontolgatja.

Az amerikai sajtóban nagy nyilvánosságot kapott az Egyesült Államok Határőrségének az éjjellátó térfigyelőkamerái által készített felvétel, amelyen az látható, hogy felfegyverzett csempészek kísérnek a mexikói oldalról az amerikai határvonalig egy bevándorló családot szombat éjszaka az Arizona délnyugati sarkában található Lukeville városánál.

A videón 4-5 olyan férfi látható, akik teljes taktikai felszerelést viselve, számos fegyvert, többek között jól beazonosíthatóan AK-47-es gépfegyvereket hordozva kísérnek egy guatemalai nőt és annak 8 éves gyermekét az amerikai határhoz. A mexikói fegyveres kísérők visszafordultak a határtól, a nő és a gyermek pedig nem sokkal később feladta magát a közelben tartózkodó amerikai határőröknek.

Az incidens helyszíne ugyanaz a terület, ahol egy héttel ezelőtt 399 olyan guatemalai bevándorlót vettek őrizetbe az amerikai határőrök, akik buszokkal érkeztek ahhoz a határszakaszhoz, amely nincs még megerősítve és így például szögesdrótot sem tartalmaz.

A történtekkel összefüggésben az sem kizárt, hogy a mexikói oldalon az embercsempészetet segítő fegyveresek valójában nem is szervezett bűnözői csoportok tagjai, hanem a bűnözőket segítő mexikói katonák vagy határőrök.

Ezt a lehetőséget látszik megerősíteni az a hír, amely szerint a napokban mexikói katonák a texasi Clint városka mellett – a határ mentén, de már amerikai területen – amerikai katonákat állítottak meg, fegyvert fogtak rájuk és az egyikük fegyverét még el is vették.

Erre a példátlan esetre reagált Trump elnök is, azt közölve, hogy szükségesnek látja a hadsereg bevetését az USA határának megvédése érdekében.

Mexikói katonák a közelmúltban fegyvert fogtak Nemzeti Gárdánk tagjaira, valószínűleg megtévesztő taktikából a határnál lévő kábítószer-kereskedők érdekében. De jobb, ha ez nem történik meg ismét. Most azonnal felfegyverzett katonákat küldünk a határhoz. Mexikó alig tesz valamit a féken tartásuk és a visszaküldésük érdekében"

– írta Trump, aki a Twitter-üzenetében a felfegyverzett szót nagybetűkkel nyomatékosította.

Ebben a konkrét esetben a mexikóiak később arra hivatkoztak, hogy csak azért jártak el ellenségesen az amerikai fegyveresekkel szemben, mert nem tudták, hogy már az Egyesült Államok területén járnak.

Az amerikai határőrök szerint a határincidenseknek egyre szaporodó száma azt mutatja, hogy a közép-amerikai bevándorlók egyre nagyobb hullámai egyre jelentősebb bevételt jelentenek a közép- és dél-amerikai szervezett bűnözői csoportok számára. A hatóságok úgy tudják, hogy jelenleg például a guatemalaiak már körülbelül 7000 dollárt fizetnek a csempészek számára, hogy otthonról az Egyesült Államok határáig elszállítsák őket.

Az amerikai belbiztonsági és határvédelmi szervezetek szerint a komoly fegyverzetet viselő személyek megjelenése komolyan fenyegeti az USA határszakaszainak a biztonságát, ezért ott az eddigieknél is szigorúbban és nagyobb erőkkel kellene a hatóságoknak fellépniük.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Seehofer: a migránsokat nem kell mindenáron Európa kikötőibe szállítani

Ideiglenes, átmeneti megoldásra lenne szükség a Földközi-tengeren megmentett emberek szétosztására, de az érintett országokra nem vonatkozhatnának kötelező kvóták, nehogy bárki de facto határnyitásként értelmezze a dolgot – jelentette ki Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter egy szerdai berlini sajtótájékoztatón.

A sokszínű Németország: baseballütővel verte meg nővérét egy afgán, mert a nő egy kurddal akart összeházasodni

A család már húsz éve Németországban él, de úgy tűnik, nem minden tagjuk tudta elsajátítani a németországi szokásokat és normákat.

Az év legfontosabb meccse jön a Fradi számára

Az év legfontosabb meccse jön a Fradi számára

Ha este a Ferencváros kiejti a Ludogorec Razgrad együttesét, akkor az évek óta üldözött cél küszöbén találhatja magát.

A fehér ember betegsége

A fehér ember betegsége

Mi, fehérek, egyvalamit csináltunk csupán, amit más kultúra soha semmikor nem tett. Eltűrtük, hogy kétségbe vonják a kultúránkat, támogattuk, hogy gúnyolódjanak rajta, kiröhögjék, megkérdőjelezzék azt.

A tiltás ellenére Hollandiából érkeztek Kim Dzsongun 145 milliós Mercedesei

A tiltás ellenére Hollandiából érkeztek Kim Dzsongun 145 milliós Mercedesei

Két páncélozott Mercedest szállítottak tavaly Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek Hollandiából Kínán, Japánon, Dél-Koreán és Oroszországon keresztül annak ellenére, hogy nemzetközi szankciók tiltják a luxuscikkek exportját az elzárt ázsiai országba.

Világkép: így festett a kedd esti holdfogyatkozás

Csodaszép részleges holdfogyatkozás volt az éjjel, a jelenséget nemcsak Magyarországról lehetett megfigyelni.

Három hajózási szabályt is megszeghetett a Viking kapitánya

Három hajózási szabályt is megszeghetett a Viking kapitánya

A május 29-i budapesti hajókatasztrófa vizsgálata során felvett tanúkihallgatási jegyzőkönyvek arról árulkodnak, hogy nemcsak az előzésre vonatkozó hajózási szabályokat, hanem a vízen való találkozás, illetve a hajóútvonalak keresztezésének a szabályait is megsérthette a Viking Sigyn kapitánya.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére