Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump bekeményít a terroristák ellen

Pörge Béla

2017.03.14. 08:28

Az elnök olyan jogokat adott a CIA-nak, ami Obama elnöksége alatt elképzelhetetlen lett volna.
WASHINGTON, 8:28

Az elnök olyan jogokat adott a CIA-nak, ami Obama elnöksége alatt elképzelhetetlen lett volna. A CIA most már drónokkal is harcolhat a terroristák ellen.

A The Wall Street Journal című amerikai lap szerint Donald Trump elnök kibővítette a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) jogkörét, lehetővé téve számára, hogy dróntámadásokat is indíthasson feltételezett terroristák ellen. A lap hétfőn meg nem nevezett kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva közölte az információt.

Ez jelentős változás Barack Obama előző elnök politikájához képest, amely korlátok közé szorította a CIA paramilitáris tevékenységét. Korábban ugyanis a hírszerző ügynökség nem, csakis a védelmi minisztérium, a Pentagon hajthatott végre dróncsapásokat a terrorizmussal gyanúsítottak ellen. A The Wall Street Journal információit sem a védelmi minisztérium, sem a CIA nem kívánta kommentálni.

Trump állítólag már január végén megadta ezt a jogot a CIA-nak.
Az amerikai kormány tavaly júliusban elismerte, hogy dróncsapásai nem szándékoltan 116 civil áldozatot követeltek olyan országokban, amelyekkel az Egyesült Államok nem áll háborúban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére