Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump: az Egyesült Államok nem a Közel-Kelet rendõre

Csordás Bettina

2018.12.20. 17:20

Az Egyesült Államok nem a Közel-Kelet rendõre - írta az amerikai elnök Donald Trump Twitter-oldalán, és ezzel együtt védelmébe vette az amerikai csapatkivonást Szíriából.
WASHINGTON/DAMASZKUSZ, 17:20

Az Egyesült Államok nem a Közel-Kelet rendőre – írta az amerikai elnök Donald Trump Twitter-oldalán, és ezzel együtt védelmébe vette az amerikai csapatkivonást Szíriából.

Donald Trump szerint az amerikai katonák kivonása Szíriából nem lehet meglepő senki számára, mert már évek óta ezért harcol. Twitter-bejegyzésében Trump felvetette kérdést:

Akar-e az Egyesült Államok a Közel-Kelet rendőre lenni, a semmiért, elvesztegetve értékes életeket és dollármilliárdok ezreit költve mások védelmére, akik szinte minden esetben képtelenek megbecsülni, amit teszünk?"

Az amerikai elnök hangsúlyozta, hogy eljött az ideje, hogy mások harcoljanak.

Ellentétben a fake newsok gyártóival, Oroszország, Irán, Szíria, és sokan mások nem örülnek annak, hogy az Egyesült Államok kivonul"

– olvasható az amerikai elnöktől.

Mert – mint írta – most rajtuk a sor, hogy nélkülünk harcoljanak az Iszlám Állam terroristáival és másokkal szemben, akiket gyűlölnek. Trump utasítása az amerikai csapatkivonásról az Iszlám Állammal szembeni amerikai légicsapások végét is jelenti – közölte a Reuters hírügynökség egy névtelenséget kérő amerikai tisztségviselőre hivatkozva.

A nemzetközi terrorellenes koalíció bombázása kulcsfontosságú volt az iszlamisták visszaszorításában Irakban és a szomszédos Szíriában. A két országban 2015 óta több mint 100 ezer bombát dobtak le és rakétát lőttek ki a szélsőségesek célpontjaira az amerikai légierő közlése szerint.

Hivatalos források szerint jelenleg több mint kétezer amerikai katona tartózkodik Szíriában, hogy segítse a lázadókat az Iszlám Állam legyőzésében. Elsődleges feladatuk a helyi erők kiképzése volt a terroristák elleni küzdelemben. A Fehér Ház szerdán bejelentette, hogy megkezdődött az amerikai katonák kivonása Szíriából. A csapatkivonás jelentős hatással lesz az erőviszonyokra Szíriában, ahol Washington riválisai, Moszkva és Teherán az utóbbi években jelentős befolyást szereztek a damaszkuszi rezsimet támogatva.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére