Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trump a fegyvervásárlás szigorítását sürgeti

888.hu

2018.03.01. 07:28

Az USA elnöke szót emelt a fegyvervásárlók átfogó háttérellenõrzése mellett, és azt is támogatta, hogy 18-ról 21 évre emeljék a fegyvervásárláshoz szükséges alsó korhatárt.
WASHINGTON, 7:28

Az USA elnöke szót emelt a fegyvervásárlók átfogó háttérellenőrzése mellett, és azt is támogatta, hogy 18-ról 21 évre emeljék a fegyvervásárláshoz szükséges alsó korhatárt. 

Amellett is kiállt, hogy a mentális betegségekkel küzdők fegyverhez jutását is korlátozni kellene. Korábban egyébként éppen ő törölte el Barack Obama exelnök rendeletét, amely pont ezt szabályozta.

Trump ezzel több olyan intézkedést is támogatásáról biztosított, melyeket a kampányát is támogató fegyveripari lobbi, a Nemzeti Fegyverszövetség (NRA) hevesen ellenez. Az USA elnöke azt is elmondta, hogy a múlt hétvégén az NRA vezetőivel ebédelt, és közölte velük, hogy nagy támogatója a fegyvertartást szavatoló második alkotmánymódosításnak, ám

itt az idő, véget kell vetni ennek a hülyeségnek”.

Trump nem tett le arról sem, hogy lehetőséget kell adni az államoknak és tantestületeknek, hogy szükség esetén tanároknál is lehessen fegyver. Ezt az NRA is támogatja. Az egyik demokrata szenátor, Chris Murphy megjegyezte, hogy az NRA eddig minden korlátozási kezdeményezést elgáncsolt, és az elnöknek sem szabad lebecsülnie a lobbiszervezetet.

Elnök úr, Önnek kell a tárgyalóasztalhoz ültetnie ebben a kérdésben a republikánusokat, különben a fegyverlobbi csírájában fogja elfojtani ezt a kezdeményezést”

– fogalmazott Murphy. Az Egyesült Államok a nyugati országok közül az egyetlen, ahol a fegyvertartás alkotmányos alapjog, melyet az alaptörvény 1791-ben elfogadott, második módosítása rögzít.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére