Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Továbbra is tombol a járvány, Ukrajna lezárja a határait

888.hu - MTI

2020.08.26. 14:30

Ukrajna egy hónapra, azaz augusztus 29-től szeptember 28-ig ismét lezárja határait a külföldiek előtt – jelentette be Denisz Smihal ukrán miniszterelnök a szerdai kormányülésen.

A döntést a kabinet egyhangúlag támogatta – számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál, hozzátéve, hogy a végleges határozatot csütörtökön hozzák nyilvánosságra.

A miniszterelnök közölte továbbá, hogy az országos karantént október 31-ig meghosszabbították.

Továbbra sem lassul számottevően a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, szerdára is 1670 új beteget regisztráltak, a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma pedig velük együtt már meghaladta a 110 ezret

– derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített szokásos napi tájékoztatóján.

Az elmúlt napban az új betegekkel együtt az igazolt fertőzöttek száma 110 085-re, az elhunytaké pedig 36 újabb halálos áldozattal 2354-re nőtt, miközben eddig 53 454-en gyógyultak meg, közülük előző nap 584-en. Jelenleg 54 277 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 1050-nel nőtt egy nap alatt.

A legtöbb új beteget, 186-ot – továbbá két újabb halálos áldozatot – a dél-ukrajnai Odessza megyéből jelentették előző nap, a második legtöbbet, 177-et és öt elhunytat pedig az ország keleti részében lévő Harkiv megyéből.

Ukrajna legfertőzöttebb régiójában, a nyugati országrészben lévő Lviv megyében 171 új fertőzéses esetet és három újabb halálesetet jegyeztek fel. Velük együtt az igazolt fertőzöttek száma a megyében elérte a 13 560-at, az elhunytaké pedig a 367-et.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére