Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Továbbra is fennáll a terrorfenyegetettség Európában

Zelenka Dóra

2018.12.06. 10:30

A tavalyi merényletek 19 ezer áldozatot követeltek. A támadások ugyan kisebb volumenûek lettek, mégis több terrorcselekményt követtek el Európában, mint tavalyelõtt, sõt ezek a merényletek több uniós országban követeltek halálos áldozatot, mint korábban bármikor. Az ISIS pedig továbbra is a legveszélyesebb terrorcsoport.

Európában egy év alatt ugyan több mint a felére, 168-ról 81-re csökkent a terrorcselekményekben meghalt emberek száma, de korábban még sohasem fordult elő, ami 2017-ben, hogy

nyolc nyugat-európai országban is halálos áldozatot követelt a terror. Sőt a merényletek száma is nőtt, mégpedig 253-ról 282-re.

Bár egyre nagyobb számban követnek el terrorcselekményeket, összességében csökken a merényletek áldozatainak száma. Ezek az ­ausztráliai központú Gazdasági és Békeintézet (IEP) immár hatodik éves jelentésének főbb megállapításai – írja a Magyar Idők.

Az, hogy csökkent a halálos áldozatok száma Nyugat-Európában, azt jelzi:

csökkent az ISIS azon képessége, hogy nagyszabású terrortámadásokat tervezzen el és hangoljon össze, illetve azt is jelenti, rövid távon eddig működnek a fokozott terrorellenes intézkedések.

A térkép alapján megállapítható, hogy a migránspárti kormányok által vezetett országokban, mint például Franciaország, továbbra is közepes fenyegetettség a jellemző.

Magyarország viszont továbbra is tartja a pozícióját. Hazánk a legbiztonságosabb országok közé tartozik Európában, ahogyan már 2016-ban is az egyik legbiztonságosabb államnak számított.

Nyugat-Európában gondot jelent az is, hogy az elmúlt öt évben több mint 40 ezer külföldi – köztük számos francia és belga állampolgár – is harcolt az ISIS soraiban a Közel-Keleten, és közülük több mint hétezren azóta hazatértek. Sokukra börtön és a (második) állampolgárságuktól való megfosztás vár, de Hollandiában például reintegrációs program keretében is foglalkoznak velük.

Ugyan tavaly 67 országban haltak meg ilyen támadásokban, míg 2016-ban még 79-ben, ez a két szám továbbra is kiemelkedik az elmúlt húsz év adatsorából.

A globális terrorizmus élén változatlanul Irak, Afganisztán, Nigéria, Szíria, Pakisztán és Szomália áll. Ebben az ottani merényletek gyakoriságán túl az is szerepet játszik, hogy ezekben az országokban az európaiakhoz képest óriási, esetenként elképzelhetetlen léptékű támadásokat is végrehajtanak. A legüldözöttebb vallási kisebbség pedig továbbra is a kereszténység.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Csaknem félmillió, tartózkodási engedéllyel nem rendelkező afgán migráns tért haza idén

Csaknem félmillió, tartózkodási engedéllyel nem rendelkező afgán migráns tért haza idén

Több mint 464 ezer „nem dokumentált” afgán migráns tért haza Pakisztánból, Iránból, Törökországból és az Európai Unióból az idei évben – tájékoztatott a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) csütörtökön.

Nemsokára bármelyik öltözőben szembejöhet egy transznemű

Nemsokára bármelyik öltözőben szembejöhet egy transznemű

Egy chicagói úszó gimnazistalány könnyek között panaszkodott a transzneműekre, miután engedélyezték nekik, hogy korlátlanul használhassák bármelyik öltözőt.

Szijjártó: a migrációs helyzet egyre súlyosabb, százezren torlódtak fel a Balkánon

Szijjártó: a migrációs helyzet egyre súlyosabb, százezren torlódtak fel a Balkánon

Szijjártó Péter csütörtökön Bécsben a Migrációs Politikát Fejlesztő Nemzetközi Központ (ICMPD) magas szintű paneljében beszélt a Nyugat-Balkán helyzetéről.

A strasbourgi bíróság a magyar kormánynak adott igazat

A strasbourgi bíróság a magyar kormánynak adott igazat

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) Nagykamarája két menedékkérő ügyében másodfokon megállapította, hogy a tranzitzónában való tartózkodás nem számít jogellenes fogva tartásnak és a tranzitzónában való elhelyezés körülményei nem ütköznek az embertelen bánásmód tilalmába.

OKJ-s imámképző indul Németországban

OKJ-s imámképző indul Németországban

Megkezdődik a muszlim hitszónokok, azaz imámok képzése a német állami felsőoktatásban, az első kísérleti projekt csütörtökön indul az osnabrücki egyetemen – írta az Osnabrücker Neue Zeitung (NOZ) című német lap.

Már több, mint ötven sportolónk jutott ki a tokiói olimpiára

Már több, mint ötven sportolónk jutott ki a tokiói olimpiára

Ötvennégyre nőtt a magyar kvóták száma a jövő évi tokiói olimpiára azzal, hogy szerdán kiderült, Magyarország egy kerékpárost indíthat a férfiak mezőnyversenyében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére