Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Továbbra is a szocialista vezetésû Spanyolországot rohamozzák a leginkább a migránsok

Forisek Ádám

2018.11.14. 15:17

Az illegális bevándorlók fõ célpontja továbbra is a spanyol határ, közel 60 százalékuk ezen átlépve érkezett az Európai Unióba októberben.
MADRID, 15:17

Az illegális bevándorlók fő célpontja továbbra is a spanyol határ, közel 60 százalékuk ezen átlépve érkezett az Európai Unióba októberben.

A Frontex szerdán Brüsszelben közzétett jelentése szerint októberben mintegy 9400-an lépték át illegálisan a spanyol határt a Földközi-tengeren keresztül érkezve, ami több mint kétszerese, mint ahányan a tavalyi év azonos időszakában érkeztek oda.

Az év első 10 hónapjában Spanyolországba érkezett illegális bevándorlók száma a tavalyihoz képest szintén duplájára nőtt, közel 46 ezren érkeztek idén. A bevándorlók háromnegyede a fekete-afrikai régióból származik, közülük sokan Guineából és Maliból érkeztek, de jelentős a marokkói állampolgárok száma is.

A Földközi-tenger középső medencéjében kialakult, főként Olaszországot érintő migrációs útvonalon a tavalyihoz viszonyítva mintegy 87 százalékkal, 800-ra csökkent októberben a bevándorlók száma. Ezen az útvonalon idén mintegy 21 600 bevándorló érkezett, 81 százalékkal kevesebb, mint tavaly. Itt főként tunéziaiakat és eritreaiakat vettek fel a listákra, ők adták az előállított emberek egyharmadát, de voltak szudániak, pakisztániak és nigériaiak is.

A Földközi-tenger keleti medencéjében kialakult, Görögországot érintő migrációs útvonalon szintén emelkedett az illegális határátlépések száma. Az előző hónap adataihoz képest mintegy 300-zal többet, körülbelül 5700 embert vettek nyilvántartásba októberben, hasonlóan a tavalyi adatokhoz. Az év első tíz hónapját vizsgálva azonban a török és görög szárazföldi határszakaszon 37 százalékos növekedés mutatkozott, 47 ezren érkeztek az unió területére – emelték ki. A tengeren érkezettek száma az év folyamán csak enyhén emelkedett – tették hozzá.

A görög szigetekre érkezők és a szárazföldi határokon átkelők nagy része szíriai, iraki vagy afgán volt.

Az uniós ügynökség számszerű adatok közlése nélkül megjegyezte, hogy a nyugat-balkáni migrációs útvonalon észlelt, főként a szerb-magyar és szerb-horvát uniós határokat érintő illegális határátlépések száma továbbra is alacsony volt augusztusban.

Az Albániát, Montenegrót, valamint Szerbiát és Bosznia-Hercegovinát érintő útvonalon állandó mértékű migrációs nyomás tapasztalható – tették hozzá.

Az ügynökség szerint az unió egészébe irányuló illegális határátlépési kísérletek száma az év első tíz hónapjában mintegy 190 ezer volt, ami 31 százalékos csökkenést jelent a tavalyi adatokhoz képest. Októberben mintegy 16 ezren lépték át az uniós határokat illegálisan, ez nagyjából megegyezik az előző év azonos hónapjában regisztrált adatokkal.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére