Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Továbbra is a németek uralják az Európai Parlamentet

Békési Marcell

2019.11.18. 18:18

Az állandó parlamenti bizottságok negyedének vezetője német, a legfontosabbak közül mindegyiknek.

Az Európai Parlament képviselői a plenáris ülések előtt szakbizottságokba tömörülve vitáznak egy-egy adott javaslat részleteiről. A képviselők mindegyike tagja valamilyen szakpolitikai bizottságnak, melyek létszáma 24-76 fő között változik. Jelenleg az EP-nek 20 állandó bizottsága van, ám egyedi problémák kezelésére külön albizottságokat állíthatnak fel, melyekből jelenleg kettő üzemel.

A plenáris ülésszakokon – ahol a végső szavazás történik – általában már csak felolvassák a bizottságban egyeztetett javaslatokat, és megszavazzák vagy elvetik azokat. Ezeknek a vitáknak a menetéről az egyes szakbizottságok vezetése dönt, emiatt a szakbizottságok fontos intézményei az uniós jogalkotásnak, és annak vezetői komoly befolyással bírnak.

Az új parlamentben a 22 bizottság vezetői mindössze 7 tagállam képviselői közül kerülnek ki.

Természetesen a legtöbb bizottságot, és a legfontosabbakat általában németek vezetik, és

bár az EU kimondott irányelvei közé a pozíciók igazságos felosztása, a 28 tagállamból 21 egyáltalán nem jutott fontosabb pozícióhoz a parlamentben.

Gyakorlatilag elmondható, hogy az összes fontos bizottságot a németek, franciák vagy belgák vezetik, például a legnagyobb, 74 fős külügyi bizottságot (David McAllister – Németország), a szintén fontos mezőgazdaságit (Norbert Lins – Németország), a költségvetésit (Monika Hohlmeier – Németország), vagy a biztonságpolitikait (Nathalie Loiseau – Franciaország), ami többek között az EU külső határvédelméért is felel.

Kisebb országok közül mindössze Románia (fogyasztóvédelem), Ausztria (női jogok), Szlovákia (foglalkoztatottság) és Svédország (fejlesztés) kaptak egy-egy bizottsági elnöki pozíciót.

A politikai pártcsaládok között már arányosabb az eloszlás, mely nagyjából követi az EP-választás eredményeit, ennek megfelelően a legtöbb vezetőt a Néppárt delegálta, második legtöbbet pedig a szocialisták. A győztes erők közül viszont még így is sikerült kihagyni a radikális jobboldalt, például Le Pen vagy Salvini pártját.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ma színpadra lépett a Soros-kórus

Ma színpadra lépett a Soros-kórus

Az európai uniós Általános Ügyek Tanácsában a Magyarországgal szemben indított, 7-es cikk szerinti eljárásról folytatott keddi, második meghallgatás egy könyörtelen jogi eljárásnak leplezett ideológiai kampány – állapította meg a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az About Hungary honlapján megjelent írásában.

A Fidesz–KDNP az ellenzéki moslékkoalícióval szemben is vezet

A Fidesz–KDNP az ellenzéki moslékkoalícióval szemben is vezet

A Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készült reprezentatív közvélemény-kutatása szerint legalább is ez a helyzet.

Potápi: számos Kárpát-medencei önkormányzatot támogat a magyar kormány

Szerte a Kárpát-medencében számos önkormányzatot támogat a magyar kormány Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár szerint.

Meghitt karácsony? Ilyen árak mellett ezt nem találod meg a pesti vásáron

Meghitt karácsony? Ilyen árak mellett ezt nem találod meg a pesti vásáron

Minden évben megrökönyödéssel megy haza az egyszeri ember a Vörösmarty térről, mert ott újra és újra elszállt árakkal találja szembe magát.

Már a második amerikai város mondja le a karácsonyi ünnepségét az antifa fenyegetése miatt

Úgy tűnik, már a karácsony ünneplése is gondolatbűn a kommunista ifjúságnak.

A használt gumiabroncsok 85 százalékát újrahasznosítjuk

Ezzel európai viszonylatban a középmezőnyhöz tartozunk.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére