Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Továbbra is a Fidesz kizárása mellett vannak a bevándorláspárti flamandok

Tóth Dalma

2019.03.14. 18:25

A flamand kereszténydemokraták (CD&V) elnöke közölte, pártja továbbra is támogatja a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP). 

A CD&V nem változtat az álláspontján, miszerint a Fidesznek nincs helye az Európai Néppártban"

- írta a Twitteren Wouter Beke.

Reagált Maxime Prévot, a vallon konzervatív Humanista Demokratikus Centrum (CDH) vezetője is,  mondván nem változtatnak a véleményükön: a nagyobbik magyar kormánypártnak nincs többé helye az EPP-ben.

Frank Engel, a luxemburgi Keresztényszociális Néppárt (CSV) elnöke azt sérelmezte, hogy Orbán mindössze egyetlen kijelentéséért kért elnézést, s szerinte ez nem elegendő.

Petteri Orpo, a finn Nemzeti Koalíciós Párt (Kokoomus) elnöke közölte, hogy nem vonják vissza kizárási indítványukat.

Szlovén politikus: ki kellene lépnünk a Néppártból, ha kizárják a Fideszt

Szlovén politikus: ki kellene lépnünk a Néppártból, ha kizárják a Fideszt - 888.hu A Javascript futását engedélyeznie kell ahhoz, hogy ez az oldal hibátlanul megjelenjen! Ugrás a tartalomhoz 2019. március 14. 11:28 Szolidaritást vállalna a Fidesz mellett a legerősebb szlovén párt, a Szlovén Demokrata Párt (SDS).

Mint ismert, a magyar kormány nemrég elindított egy tájékoztató plakátkampányt, melyen Soros és Juncker szerepelt, valamint egy mondat: „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel!”. Ez pedig értelemszerűen nagy vihart keltett a bevándorláspárti politikusok körében, így a Néppárt bevándorláspárti alakulatai a Fidesz kizárása mellett szólaltak fel.  A Soros és Juncker bosszújaként ismert néppárti ultimátumban azt követelik, hogy  a magyar kormány biztosítsa a Soros-egyetem Budapesten maradását; szedje le a tájékoztató plakátokat, amelyen Soros György szerepel Jean-Claude Junckerrel; Orbán Viktor pedig kérjen bocsánatot

A magyar miniszterelnök szerdán levelet írt azon EPP-tagpártok vezetőinek, amelyek kezdeményezték a Fidesz kizárását. Ebben bocsánatot kért a "hasznos idióták" kifejezés miatt, de kiemelte, nem változtat álláspontján a keresztény kultúra védelmét, a migrációt és Európa jövőjét illetően. A miniszterelnök azt kérte az érintett pártoktól, hogy gondolják újra a kizárási kezdeményezést. Tíz országból tizenhárom EPP-tagpárt kérte hivatalosan a Fidesz kizárását a magyar kormány újabb plakátkampánya és szerintük jogállamiságot veszélyeztető lépései miatt. Erről a konzervatív európai pártcsalád politikai közgyűlésén szavaznak a résztvevők jövő szerdán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére