Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább terjeszkedik Európában a Facebook cenzúragépezete

Bokor Gábor

2017.08.09. 19:28

A Facebook szerdán jelentette be, hogy Berlin után Essenben nyitja meg második olyan központját Németországban, ahol a jogsértõ, illetve büntethetõ bejegyzések törlésével foglalkoznak majd.
ESSEN, BERLIN, 19:28

A Facebook szerdán jelentette be, hogy Berlin után Essenben nyitja meg második olyan központját Németországban, ahol a jogsértő, illetve büntethető bejegyzések törlésével foglalkoznak majd.

A legnagyobb közösségi oldal ősszel nyitja meg esseni központját, ahol félezren dolgoznak majd. A Facebooknak már van egy részlege Berlinben, ott jelenleg hétszázan dolgoznak, azonban terveznek még munkaerő-felvételt. 

A Facebook döntésének hátterében egy, a szövetségi parlament (Bundestag) által nemrég elfogadott törvényjavaslat állhat, amellyel a gyűlölködő bejegyzések és személyiségi jogokat sértő, lejárató álhírek visszaszorítását szeretné elérni a kormány –írja az MTI.

A szabályzat szerint a közösségi portálok tulajdonosai kirívó esetben akár 50 millió euró, azaz 15,5 milliárd forintnyi pénzbüntetést is kaphatnak, ha nem távolítják el a jogsértő tartalmakat. A törvény szerint egyértelmű esetekben 24 óra alatt törölni kell a sértő posztokat, a kérdéses bejegyzéseknél pedig egy hét áll rendelkezésre.

A Facebook április elején tiltotta le több mint egy napra a 888 oldalát, bármiféle indoklás nélkül.

Rengetegen kritizálják a meghozott új jogszabályt, ők többek között azzal érvelnek, hogy a fenyegető pénzbüntetés miatt a szükségesnél több bejegyzést törölnek majd a cégek. A Facebooknak jelenleg 4500 munkatársa dolgozik világszerte a kifogásolható tartalmak eltávolításán, de ezt a számot a jövőben 7500-ra tervezik emelni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére