Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább szorongatja Macront, egyre népszerűbb a választók körében az esszéista

888.hu

2021.10.21. 21:20

Eric Zemmour népszerűsége töretlenül ível felfelé. Egy friss felmérés szerint Marine Le Pen 2017-es szavazóinak jelentős hányada rá voksolna. 

 

Bár hivatalosan még mindig nem jelentette be, hogy elindul-e a 2022 áprilisában tartandó elnökválasztáson, Éric Zemmour világhírű francia esszéista egyre nagyobb népszerűségnek örvend a választópolgárok körében. Az Ifop francia közvéleménykutató cég által készített felmérésből az derül ki, hogy a publicista népszerűsége töretlenül ível fölfelé:

míg 2021 júniusában a szavazók 5,5 százaléka voksolt volna rá, addig ez az arány 2021 októberére már csaknem a háromszorosára, 16 százalékra nőtt.

A rasszizmus és antiszemitizmus elleni Nemzetközi Liga (LICRA) a „Le Droit de Vivre” (az élethez való jog) nevű folyóiratában megjelent felmérés eredményével kapcsolatban az Ifop igazgatója, François Kraus elmondta, hogy véleménye szerint Zemmournak komoly esélye van arra, hogy bejusson a választások második fordulójába. A felmérésből ugyanis az derül ki, hogy François Fillon 2017 -es szavazóinak 24, míg Marine Le Pen 2017-es szavazótáborának csaknem egyharmada, 28 százalék voksolna Éric Zemmourra, ha most lenne az elnökválasztás.

Éric Zemmour támogatói rendkívül határozottan állítják, hogy a publicistára fognak szavazni és 64 százalékuk úgy gondolja, hogy a véleményén nem is fog változtatni a fél év múlva esedékes választásokig. Bár a jelenlegi államfő, Emmanuel Macron esetében ez az arány kicsit magasabb, 66 százalék, Marine Le Pen táboránál pedig 77 százalék, Zemmour eredménye rendkívül figyelemreméltó annak fényében, hogy csak nemrég vetette bele magát a politikai életbe -írta meg a V4NA.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére