Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább szívatják Kínát a republikánusok

888.hu

2017.01.09. 06:28

Ted Cruz texasi szenátor és Greg Abbott, Texas kormányzója vasárnap találkozott Caj Jing-ven tajvani elnöknõvel annak ellenére, hogy Kína elõzõleg azt kérte, ne fogadják Cajt, mi több, be se engedjék az Egyesült Államokba.
HOUSTON, 6:28

Ted Cruz texasi szenátor és Greg Abbott, Texas kormányzója vasárnap találkozott Caj Jing-ven tajvani elnöknővel annak ellenére, hogy Kína előzőleg azt kérte, ne fogadják Cajt, mi több, be se engedjék az Egyesült Államokba.

A tajvani államfő közép-amerikai körútja előtt átutazóban járt Houstonban, és ott találkozott a két texasi politikussal – írta az MTI.

Cruz felfedte, hogy az Egyesült Államok kongresszusának több tagja Kína amerikai konzulátusától levelet kapott, amelyben Peking azt kérte, ne találkozzanak Cajjal.

A Kínai Népköztársaságnak meg kell értenie, hogy Amerikában magunk döntünk találkozóinkról. A mostani nem a Kínai Népköztársaságról szól, hanem az Egyesült Államok kapcsolatairól Tajvannal, amely szövetségesünk és mi törvényesen készek vagyunk megvédeni"

– adta értésre Cruz nyilatkozatban.

Cruz és Abbott republikánus pártiak, akárcsak Donald Trump, a megválasztott elnök.

Nem szokatlan, hogy amerikai parlamenti képviselők találkoznak tajvani vezetőkkel, amikor azok átutazóban megállnak az Egyesült Államokban, ám az idei télen fagyos lett Washington és Peking viszonya, mert Donald Trump megválasztott elnök decemberben fogadta Caj telefonhívását.

Az Egyesült Államok 1979 óta Tajvannal csupán nem hivatalos kapcsolatban van, miután Pekinggel hivatalos diplomáciai viszonyt létesített, és elfogadta Peking álláspontját, miszerint csak egy Kína van, Tajvan pedig a része.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére