Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább emelkedett a potenciális terroristák száma Németországban

888.hu

2018.01.25. 22:58

Tovább emelkedett és megközelítette az 1500-at a nyilvántartott potenciális terroristák száma Németországban - írta csütörtökön a Bild címû lap a szövetségi bûnügyi hivatal (BKA) adataira hivatkozva.
BERLIN, 22:58

Tovább emelkedett és megközelítette az 1500-at a nyilvántartott potenciális terroristák száma Németországban – írta csütörtökön a Bild című lap a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) adataira hivatkozva.

A BKA kimutatása szerint a múlt év végén 773 ember szerepelt a fokozottan veszélyes, terrorcselekmény elkövetésére hajlandó személyek listáján. További 707 ember az úgynevezett releváns személyek körébe tartozott, ahová azokat sorolják be, akik hajlandóak közvetlenül támogatni merényletek elkövetőit – írja az MTI.

Így 2017 végén már 1480 potenciális terroristáról voltak adatai a BKA-nak, ami több mint nyolcszoros növekedés a 2010-ben regisztrált 180-hoz képest.

A legnagyobb csoportot az iszlamisták alkotják 1174 fővel, a második a szélsőjobboldali, a harmadik pedig a szélsőbaloldali potenciális terroristák csoportja 135, illetve 105 fővel.

A lehetséges iszlamista terroristák közül 732-en a támadás végrehajtására hajlandó emberek közé, 442 fő pedig potenciális segítőik közé tartozik. Valamennyiüket együttvéve több mint 50 százalékuk német állampolgár vagy német állampolgársággal is rendelkezik, míg a külföldiek aránya egyharmados.

A terrortámadásra hajlandóként számon tartott iszlamisták közül nagyjából minden második tartózkodik Németországban, egyharmaduk börtönben – áll a BKA statisztikájában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére