Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább emelkedett a halálos áldozatok száma Gázánál

Sümeghi Lóránt

2018.05.14. 16:16

A legfrissebb hírek szerint 52 palesztin vesztette életét és 1200-an sérültek meg a Gázai övezet határánál kirobbant összecsapásokban hétfõn.
GÁZA, 16:16

A legfrissebb hírek szerint 52 palesztin vesztette életét és 1200-an sérültek meg a Gázai övezet határánál kirobbant összecsapásokban hétfőn. – közölte a gázai egészségügyi minisztérium.

Az AP szerint már 1200-an sérültek meg a Gázai övezet határában. A sebesültek és a halottak száma folyamatosan nő délelőtt óta, az amerikai hírügynökség már 52 áldozatról tudósít.

A hétfői tüntetés sérültjei között van hat újságíró, köztük az algériai tévé tudósítója is. A palesztinok több mint tíz ponton tüntetnek a Gázai övezetet Izraeltől elválasztó határkerítésnél.

Izrael a Hamász rohamától tart

Az izraeli 10-es televízió szakértője szerint az izraeli hadseregben egyrészt attól a forgatókönyvtől tartanak, hogy a fiatal fegyvertelen gázaiakat maguk előtt tolva a tömegek áttörik a határkerítést, és nyomukban a Hamász fegyveresei behatolnak izraeli területre, másrészt attól, hogy gyors kitöréssel túszul ejtenek izraeli katonákat a határ túloldaláról.

A hétfőn lelőttek között egy három palesztin fegyveresből álló csoport is volt, akik az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint egy robbanószerkezetet próbáltak telepíteni a határnál. Izrael emellett bombázta a Hamász egyik katonai állását, ahonnan előzőleg katonákra lőttek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére