Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Totális agybaj a liberális oldalon: a szobrok után a múzeumok következhetnek

888 / V4NA

2020.07.26. 09:00

Nem elég a BLM-mozgalomnak, hogy szobrokat döntögetnek, történelmi jelképeket tesznek tönkre, képesek még a múzeumoktól is visszakövetelni a műtárgyakat?!

Egy híres művészeti szakértő szerint a múzeumoknak vissza kell szolgáltatniuk azokat a tárgyakat, amelyek a gyarmati idők fosztogatásai során kerültek hozzájuk Afrikából – írja a Magyar Nemzet a V4NA hírügynökség információira hivatkozva.

Dr. Errol Francis, a „Culture &” művészeti jótékonysági szervezet vezérigazgatója és egyben művészeti igazgatója szerint képmutatók a brit múzeumok, mert számtalan olyan tárgyat és alkotást őriznek, amelyek a feketék elnyomását jelképezik azáltal, hogy a múzeumokban vannak.

A szakértő szerint mindezeket vissza kellene adni az elnyomott feketéknek...

Dr. Errol Francis felhívta az összes brit múzeum és galéria figyelmét arra, hogy „dekolonizálják” a kiállításaikat, és ne büszkélkedjenek a feketékhez kapcsolódó képekkel és szobrokkal, mert – szerinte – ezek hasonlók azokhoz a műtárgyakhoz, amelyeket a nácik raboltak el annak idején – írják.

A V4NA beszámolt arról, hogy rengeteg brit múzeum vezetője támogatja a BLM „reformjait”. Köztük Hartwig Fischer, a British Museum igazgatója is aki blogbejegyzésben írta meg, hogy a múzeum mellettük áll.

A múzeum szolidaritást vállal a „a brit fekete közösséggel, az afroamerikai közösséggel és a világ minden részén élő fekete közösséggel” – írják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére