Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Történelmi mélyponton Joe Biden támogatottsága

888.hu

2022.04.14. 14:30

Ha most lenne Amerikában választás, Joe Bident biztosan nem választanák meg elnöknek.

 

Joe Biden elnök támogatottsága továbbra is csökkenő tendenciát mutat, sőt, több felmérés is azt mutatja, hogy elnöksége legalacsonyabb szintjére süllyedt, amit a növekvő infláció és a gyenge gazdaság miatti aggodalmak, valamint az ukrajnai orosz invázióra adott gyenge válasza okoz.

 

A CNBC All-America Economic Survey április 7. és 10. között 800 amerikai megkérdezésével készült felmérése szerint a legtöbben úgy gondolják, hogy az amerikai gazdaság nem teljesít jól. A válaszadók mindössze 15 százaléka szerint a gazdaság „jó” és 2 százalék szerint „kiváló” állapotban van.

 

A felmérés azt is megállapította, hogy Biden támogatottsága 38 százalékos mélypontra süllyedt.

 

A választók mindössze 35 százaléka helyesli, ahogy Biden a gazdaságot kezeli, míg 60 százalékuk helyteleníti. Az ukrajnai válsággal kapcsolatban az amerikai elnök támogatottsága valamivel magasabb volt: a válaszadók 40 százaléka helyeselte az orosz invázió kezelését, míg 49 százalékuk helytelenítette azt.

 

Az orosz invázióval kapcsolatban a felmérés szerint az amerikaiak többsége úgy véli, hogy az Egyesült Államoknak többet kellene tennie a harcoló ukránok, valamint az országból menekülő menekültek megsegítésére. A megkérdezettek több mint kétharmada, 68 százaléka úgy vélte, hogy az Egyesült Államoknak „erkölcsi kötelessége többet tenni az ukrajnai civilek gyilkolásának megállításáért”, míg 24 százaléka szerint az USA-nak nem lenne ilyen kötelessége.

A válaszadók közel háromnegyede, 74 százaléka úgy vélte, hogy az Egyesült Államoknak „erkölcsi kötelessége segíteni az Ukrajnából menekülő menekülteknek”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Magyarország mentességet kapott az olajársapka alkalmazása alól

Magyarország mentességet kapott az olajársapka alkalmazása alól – közölte hivatalos Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter szombaton.

Az EU és a G7 országok megállapodtak az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió és a G7-csoport megállapodott az orosz kőolaj hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról, miután az EU-tagországok a tagállami kormányokat tömörítő Tanácsban jóváhagyták az intézkedés unión belüli végrehajtását – közölte az Európai Bizottság szombaton.

Elhunyt Hegedüs Zsuzsa

Elhunyt Hegedüs Zsuzsa

Elhunyt Hegedűs Zsuzsa volt miniszterelnöki főtanácsadó szombaton – értesült a családhoz közel álló forrásból az MTI.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére