Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Törökországban ötödik napja rekordot dönt a halottak napi száma

888.hu

2020.12.11. 21:26

Törökországban az elmúlt huszonnégy órában immár ötödik napja rekordszámú beteg vesztette életét a SARS-CoV-2 koronavírus okozta fertőzés szövődményeiben, ezúttal 226-an – közölte péntek este a török egészségügyi minisztérium.

A halálos áldozatok száma ezzel 15 977-re emelkedett.

A hétfői napi adat 203, a keddi 211, a szerdai 217, a csütörtöki pedig 220 volt.

A beszámoló szerint újabb 32 106 ember szervezetében azonosították a kórokozót, amellyel az igazolt fertőzöttek száma 1 millió 780 ezer 673-ra nőtt a 83 millió lakosú országban. A mutató hetek óta 30 ezer közelében alakul, szerdán 31 712-n, csütörtökön pedig 30 402-n állt. Az egészségügyi tárca a regisztrált fertőzöttek számát, több mint négy hónap szünet után, csütörtökön ismertette először.

A pénteki jelentésben az olvasható, hogy a súlyos betegként nyilvántartottak száma alig ugyan, de tovább nőtt, 5943-ról 5952-re.

A gyógyultak száma 5516-tal, 458 109-re emelkedett.

A kis-ázsiai országban mostanáig csaknem 20,7 millió vírustesztet végeztek el.

Törökországban a november 1-jén életbe lépett szigorítások értelmében hétköznap éjszakánként, valamint a járvány tavaszi hullám óta először, a hétvégék teljes időtartama alatt kijárási korlátozás van érvényben. A rendelkezések a termelési és az ellátási láncokat, illetve egyebek mellett az egészségügyi szektort továbbra sem érintik. Hétköznap éjszakánként nem, de hétvégénte az emberek bevásárlás céljával tartózkodhatnak közterületen.

A kis-ázsiai országban tavasszal – sok más szigorú rendelkezés mellett – korlátozták a tartományok közötti utazást is, a bevásárlóközpontoknak pedig be kellett zárniuk.

Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter szerdai sajtótájékoztatóján nem jelezte, hogy a tárca által létrehozott tudományos tanács újabb, esetleg még szigorúbb intézkedések bevezetését szorgalmazná.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére