Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Törökország nem kéri a migránsokat, a görögök az EU segítségét kérik

888.hu

2021.07.28. 21:00

Törökország nem akar egyelőre eleget tenni az eddigi egyességnek, az EU egyelőre semmit sem reagált.

 

Nótisz Mitarákisz görög bevándorlásügyi miniszter ismertette, hogy 1908 elutasított menedékkérő tartózkodik a görög égei-tengeri szigeteken. A migrációs megállapodás értelmében Törökország köteles lenne visszavenni őket, de Ankara 2020 márciusában a koronavírus-járványára hivatkozva felfüggesztette az egyezmény végrehajtását.

Törökország 17 hónapja tagadja meg az együttműködést annak ellenére, hogy a koronavírusteszt segítségével a visszafogadás biztonságosságát szavatolni lehet

– jelentette ki Mitarákisz. Felidézte, hogy Athén már januárban is kérte az Európai Unió segítségét, de eddig nem történt semmi az ügyben. Mint mondta, elvárják, hogy a szomszédos állam tartsa magát a menekültügyi egyezmény rendelkezéseihez különös tekintettel az elutasított menedékkérők visszavételére és a migránsok átkeléseinek megakadályozására.

Mitarakász közleményét elküldte Margaritisz Szkínásznak, az Európai Bizottság migrációs ügyekért felelős – egyébként görög – alelnökének, Ylva Johansson belügyekért felelős uniós biztosnak és Fabrice Leggerinek, a Frontex igazgatójának is.

A görög szigeteken lévő menekülttáborokban jelenleg 6650 migráns tartózkodik.

A 2016-os EU-török migrációs megállapodás értelmében a török hatóságok igyekeznek megakadályozni a menedékkérők távozását az EU felé, cserébe Törökország 6 milliárd euró (2010 milliárd forint) támogatást kap az uniótól a területén tartózkodó menekültek ellátására. Az egyezség keretében Ankara visszafogadja az EU-ba török területről illegálisan bejutott migránsokat. Az EU ennek fejében azt ígérte, hogy minden egyes visszaküldött migráns helyett befogad Törökországból egy jogszerűen ott-tartózkodó szíriai menedékkérőt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány Ferenc: Zuhanás

Zuhanás közben is csak készül.

Kiszelly Zoltán: nincs reális esélye, hogy az MSZP fordítani tudjon a lejtmeneten

Nincs reális esélye, hogy az MSZP a 2024-es európai parlamenti (EP) választásig fordítani tudjon a lejtmeneten: a szocialista pártból túl sok párt szakadt ki, mindeközben karakter nélküli vezetőket választottak maguknak, és a szavazóbázisukat sem sikerült megújítani – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója a Magyar Nemzetnek.

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a római úszó Európa-bajnokság zárónapján. Késely Ajna bronzérmes, Fábián Bettina negyedik lett 400 gyorson. Jakabos Zsuzsanna pedig az 5. helyen végzett 200 méter pillangón. A magyar csapat 5 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt Rómában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére