Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

888.hu

2022.11.30. 16:50

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

 

Tony Blair, a baloldali Munkáspárt egykori neoliberális vezetője azt mondta, hogy a briteknek kerülniük kell Katar iszlám nemzetének túlzott kritizálását annak emberi jogi helyzete miatt, mondván, hogy az ország az Egyesült Királyság szövetségese, amely jelentős összegeket fektet be náluk.

 

A baloldali kormányok és sajtóorgánumok támadásokat intéztek Katar és a FIFA nemzetközi labdarúgó-szervezet ellen a torna során, amiért a pályán és azon kívül is megnyirbálták a „melegek jogait” támogató szimbólumokat.

 

Bár Blair ragaszkodott hozzá, hogy támogatja az LMBTQ-jogokat, bírálta a közelmúltban a „Katar elleni támadást”, és azt mondta a News Agents podcastnak, hogy sok oka van annak, hogy óvatosabban bánjanak az országgal.

 

Nem észszerű tőlünk, hogy ne tiszteljük Katart.”

– érvelt Blair, aki szerint a világbajnokság a „legnagyobb esemény, amelyet valaha megtartottak”, és történelmi jelentőséggel bír a katariak számára.

 

... nagy esemény ez az ország számára. Ők a mi szövetségeseink, hatalmas összegeket fektetnek be ebbe az országba.”

– folytatta, azzal érvelve, hogy az ország a többi közel-keleti nemzettel együtt gyorsan liberalizálódik.

Az egykori miniszterelnök elismerte azt is, hogy a Katarra kifejtett nyomással sem sikerült elérni azt, amit az szivárványos karszalagok viselésével akartak kifejezni a genderlobbisták a stadionokban.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére