Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tömegverekedés, robbanások, tûz, könnygáz a calais-i menekülttáborban

888.hu

2016.05.27. 17:18

Komoly balhé volt a calais-i menekülttáborban, miután a migránsok között - eddig ismeretlen okból - kitört a balhé. Több tucatnyi önkéntes, rendõr és migráns is megsérült.
CALAIS, 17:18

Komoly balhé volt a calais-i menekülttáborban, miután a migránsok között – eddig ismeretlen okból – kitört a balhé. Több tucatnyi önkéntes, rendőr és migráns is megsérült.

A verekedés az ételosztás közben tört ki, csütörtök este. Körülbelül 200 afgán és szudáni migráns verekedett össze. A rendőrség információi szerint legalább egy embert lőtt sebekkel vittek kórházba.

Egy regionális lap információi alapján 57-en sérültek meg, ebből 5-en súlyosan. A sérültek között van 5 aktivista és 2 rendőr is.

A menekültek sátrai lángra kaptak, emiatt riasztották a tűzoltókat – összesen 15 tűzoltóautó vonult ki a helyszínre. 250 rendőr és 70 tűzoltó próbálta helyreállítani a rendet. A rendőröknek könnygázt kellett bevetniük, hogy szétoszlassák a tömeget.

Nem ez az első tömegverekedés a táborban. Márciusban migránsok egy nagyobb csoportja kiözönlött a táborból és az autópálya felé vette az irányt, hogy megpróbáljanak átjutni az Egyesült Királyságba. A rendőrség akkor könnygázzal és vízágyúkkal terelte vissza a tömeget a táborba.

Bár a francia hatóságok felszámolták a tábor egy részét februárban, jelenleg is 4000-5000 közöttire tehető az itt tartózkodó migránsok száma. A lille-i városi bíróság korábban engedélyezte a tábor teljes lerombolását, melyet a köznyelvben csak "dzsungelnek" hívnak, de azzal a megkötéssel, hogy a közösségi épületeket érintetlenül kell hagyni. A helyi mecseteket, éttermeket és iskolákat nem dózerolhatják le.

A "dzsungelben" tartózkodó migránsok nagy része Közép-Kelet-Afrikából és Afganisztánból érkeztek. Abban reménykednek, hogy a tengeren vagy a Csalagúton keresztül átjuthatnak Angliába, ahol jobb élet várja őket.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére