Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tömegével bojkottálták az átpolitizált Super Bowlt

Forisek Ádám

2018.02.05. 06:58

Eddig is ismert volt az NFL népszerûségének zuhanása, és úgy tûnik, az identitáspolitika bélyegét a Super Bowl is megérezte.
MINNEAPOLIS, 06:58

Eddig is ismert volt az NFL népszerűségének zuhanása, és úgy tűnik, az identitáspolitika bélyegét a Super Bowl is megérezte.

Rengetegen döntöttek úgy a Fox News beszámolója szerint, hogy bojkottálják az 52. Super Bowlt, amelyen a New England Patriots és a Philadelphia Eagles mérkőzött meg egymással, magyar idő szerint hétfő hajnalban.

A bojkottot hirdetők között találunk bárokat, éttermeket, egy bowlingpályát, valamint az egyik legnagyobb, veteránokat tömörítő nonprofit szervezetet, a Veterans of Foreign Warst (VFW) is.

A veteránokat különösen felháborítják az utóbbi idők eseményei. Nekünk különösen fáj, amikor az emberek tiszteletlenek a zászlónkkal és himnuszunkkal szemben”

– mesélte az egyik veterán, a himnusz alatti térdeplés kezdeményezésére utalva.

Az identitáspolitika által motivált térdeplés több amerikait is arra késztetett, hogy évtizedes szokást szakítson most meg, és inkább kihagyják a Super Bowlt. Az állampolgárok mellett politikusok is elítélték az NFL politikai elfogultságát.

David Shafer, Georgia szenátora például arról mesélt, hogy az NFL elutasított egy veteránokról szóló reklámot, amelyben a himnusz alatti felállásra szólították az embereket. Az NFL azzal az indokkal utasította el az ajánlatot, hogy „nem közvetítenek politikai állásfoglalásokat.”

Hogy mindez milyen hatással volt az NFL decemberben még katasztrofális népszerűségi mutatóira, arra van egy tippünk. December közepén a Major League Baseball például köröket vert pozitív értékelésekben az amerikai futballra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére