Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tombol a vírus Olaszországban: márciusban volt utoljára annyi fertőzött, mint most

888 / MTI

2020.10.14. 08:00

Olaszországban március óta nem tapasztalt mértékben nőtt az egy nap alatt kiszűrt koronavírus-fertőzöttek száma az egészségügyi tárca keddi közlése szerint. A kormány – éppen keddtől – ismét szigorította az óvintézkedéseket.

Egy nap alatt 5901 új beteget regisztráltak, több mint 112 ezer vírusteszt elvégzésével.

Ez a legnagyobb szám március 28-a óta, amikor 5974 volt a kiszűrt fertőzöttek száma.

Az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma szeptember 1-jén még ezer alatt volt, október 1-jén valamivel több mint 2500.
Jelenleg több mint ötezer beteget kezelnek kórházban, intenzív osztályon 514-et. Szeptember utolsó hetében naponta tízzel, október első hetében naponta hússzal, majd harminccal nőtt a lélegeztetőgépre kapcsolt betegek száma, amely most hatvaneggyel emelkedett.
A halottak száma kedden 41 volt, így az elhunytaké 36 246-ra emelkedett.
A halottakat és gyógyultakat is beleértve a regisztrált betegek száma túllépte a 365 ezret.
A kórházi orvosok szakszervezetének közleménye szerint a járványgörbe ilyen arányú emelkedésével a több mint 11 ezer hellyel bíró intenzív osztályok két hónap alatt megtelnek.

Az esetek több mint 77 százaléka családon belüli fertőzésre vezethető vissza.

A kormány a tavaszi, három hónapig tartó szigorú korlátozások májusi feloldása óta most először vezetett be korlátozásokat. Az egyelőre harminc napig érvényes rendelkezések között szerepel a bárok, presszók, szórakozóhelyek este kilenc órai bezárása a fiatalok utcai tömörüléseinek felszámolása érdekében. Az óvintézkedések betartására szólítottak fel a lakásokban is, a nem egy fedél alatt élők szájmaszkviselésének szorgalmazásával. Azt tanácsolták, hogy a lakásokban se tartózkodjon hatnál több nem együtt élő személy. Ezzel a házibulikat, népesebb családi összejöveteleket, vendégségeket akarják korlátozni.

Nem küldünk rendőrt a magánlakásokba, bízunk mindenki felelős viselkedésében, az egészségvédelem közös kötelesség”

– hangoztatta Giuseppe Conte miniszterelnök.
A koronavírus-járvány február vége és május közepe között majdnem kizárólag az ország északi részén terjedt. A járványgörbe most Olaszország-szerte emelkedik: egy nap alatt a legtöbb beteget, több mint ezret, Lombardia tartományban szűrték ki, a második helyre a déli Campania került, ahol a kórházak már megteltek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére