Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tokió 2020 – Útjára indult Japánban az olimpiai láng

888.hu

2021.03.25. 09:40

Csütörtökön útjára indult Fukusimában az olimpiai láng, amely 121 nap után érkezik meg a tokiói olimpiai stadionba a nyári játékok megnyitó ünnepségére.
A lángváltó a fukusimai atomerőmű közelében található labdarúgó-edzőközpontból rajtolt, a fáklyával először a japán női futballválogatott tagjai futottak, legelsőként Ivasimizu Azusza, aki a tragédia évében, 2011-ben világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.

Az ország északkeleti városában volt Japán történetének legnagyobb nukleáris balesete, amikor egy földrengést követő cunami következtében megrongálódott az erőmű három reaktora. A tragédiában 18 ezer ember hunyt el, és a régióban azóta sem tért vissza az élet a korábbi kerékvágásba.
A fukusimai rajton, illetve a teljes váltó során az eredeti tervek szerint óriási tömeg gyűlt volna össze az utcákon, ám a koronavírus-járvány miatt ezt a szervezők megtiltották, s arra kérték az érdeklődőket, hogy lehetőleg otthonukból, online kövessék az eseményeket. Ugyanakkor az utcákat nem zárták le, kevesen csütörtökön is voltak az utak mentén, viszont az érdeklődők maszkot viseltek, és tartották egymástól a biztonságos távolságot, illetve nem üdvözölték hangosan a lángot.
„Az elmúlt egy évben az egész világ nagyon nehéz időszakot élt át, de eközben őriztük az olimpiai lángot csendesen, de erőteljesen” – mondta a rajt előtti, szűk körben rendezett, a nyilvánosság elől elzárt ceremónián Szeiko Hasimoto, a szervezőbizottság vezetője.

A láng várt erre a pillanatra, mint a cseresznyevirágrügyek, hogy kinyílhassanak.”

Az olimpiai láng a következő négy hónapban az ország mind a 47 prefektúrájába eljut, és útja során mintegy tízezer futó viszi majd. A szervezők viszont fenntartják a jogot arra, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a váltófutás bizonyos szakaszait menet közben töröljék, illetve zárt körűvé tegyék, hogy azon csak a lánggal futók vehessenek részt.
A tavalyról erre az évre halasztott tokiói olimpiára – amelynek elnevezése változatlanul Tokió 2020 –

a tervek szerint július 23-a és augusztus 8-a között kerül sor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére