Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Többet költ a jövőben a baloldali olasz kormány a migránsok ellátására

888.hu - MTI

2021.05.29. 09:30

A belügyi tárca a korábbi 150 euróról 300 euróra emelte azt az összeget, amelyet minden egyes bevándorló érkezése után fizet az ellátás első fázisának biztosítására.

 

Az úgynevezett „első befogadási” kiadásokban szerepel az olasz partokra lépett migránsok

  • egyenkénti orvosi vizsgálata,
  • esetleges egészségügyi ellátása,
  • ruhával való ellátása,
  • valamint szállítása egy bevándorlótáborba.

 

Ezen kívül harminc-negyven százalékkal emelték a migránstáborok üzemeltetése állami finanszírozását.

A központok költségei között emelkedett az ára a csecsemőknek szánt pelenkának, valamint az egyszeri használatú evőeszközöknek is.

Giorgia Meloni, az ellenzéki a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke „a migrációs üzletnek szánt ajándéknak” nevezte a kiadások növelését. Úgy fogalmazott, miközben a pandémiában „Olaszország térdre kényszerült, egyre több a szegény, a vállalatok a bezárást kockáztatják, az állami támogatások hiányosak (..), a baloldali pártok a migrációs őrületnek engednek ahelyett, hogy az olaszok problémáival foglalkoznának”.

A pénteki adatok szerint

év elejétől több mint 14 ezren érkeztek az olaszországi partokra

a tavalyi év ugyanezen időszakában érkezett valamivel több mint ötezerhez képest. A központokban majdnem 80 ezren vannak. Az utóbbi huszonnégy óra alatt közel négyszázan érkeztek Lampedusára.

Az olasz külügyminiszter, Luigi Di Maio, albán kollégája Evarist Bartolóval, valamint Várhelyi Olivér bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztossal Líbiában tárgyalt. Hétfőn Rómába várják a líbiai kormány miniszterelnökét Abdulhamid Dibeyet.

A római belügyminisztérium esti közleménye szerint a tárcavezető Luciana Lamorgese a Földközi-tengeren tevékeny olasz és más európai NGO-k képviselőit fogadta.

A találkozón az NGO-k azonnali és erősebb szolidaritást sürgettek Európában a migránsok szétosztására vonatkozóan.

 

A találkozót követően Matteo Salvini, a jobboldali Liga párt vezetője közösségi oldalán elítélte, hogy a római kormány belügyminisztere többek között a spanyol civilszervezet Open Arms képviselőit is fogadta. Salvini szerint Luciana Lamorgese elfelejtette, hogy „nem Spanyolországban van kormányon”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére