Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több tucat halálos áldozata van az utóbbi 25 év legerõsebb tájfunjának Japánban

Csordás Bettina

2018.09.04. 18:00

Legkevesebb hét ember meghalt és több mint 200 megsérült az utóbbi 25 év legerõsebb tájfunjának pusztításaiban Japánban.
TOKIÓ, 18:00

Legkevesebb hét ember meghalt és több mint 200 megsérült az utóbbi 25 év legerősebb tájfunjának pusztításaiban Japánban.

A Dzsebi nevű tájfun kedden érte el Japán nyugati részét – jelentette a Kyodo japán hírügynökség.

A beszámoló szerint az egyik áldozat a vihar következtében ráomló épület alatt vesztette életét, három ember az erős szelek miatt halálba zuhant, további három emberrel a széllökések által felkapott tárgyak végeztek. A legtöbb áldozat eddig Oszakában van.

Japán nyugati és keleti részein szintén az erős széllökések következtében sérültek meg, többen miután kiotói vasútállomáson az üvegmennyezet egy része beomlott.

A tájfun által sújtott területektől távolabb is erős szelek fújtak. A széllökések számos teherautót felborítottak a Mejsin autópályán – közölte a rendőrség. Az erős szelek csaknem lefújtak egy teherautót az egyik forgalmas hídról. A japán parti őrség szerint a vihar kisöpört egy tartályhajót kikötőjéből, és a Kanszai Nemzetközi Repülőteret az Izumiszano városával összekötő hídhoz vágta.

A víz elöntötte a kanszai repülőtér egyik kifutópályáját és egyik terminálépületének alagsorát, mintegy 3000 ember rekedt bent – jelentették helyi hatóságok.

A viharos esőzések ideiglenes áramkimaradást okoztak, mintegy 1,6 millió háztartást érintve Kanszaiban és Sikokuban. Kiotóban, Narában és Sigában ősi templomokat rongált meg a tájfun.

A ciklon kedd estig várhatóan áthalad a Japán-tengeren és észak felé mozog tovább, szerda reggelre pedig várhatóan eléri a Hokkaidótól nyugatra lévő térséget.

Japánban nyáron több száz halálos áldozatot követeltek az esőzések, földcsuszamlások, árvizek és a rekordhőség.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére