Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több tucat demonstráló sérült meg a katalán tüntetéseken

Ányos Miklós

2019.10.16. 11:08

Újabb tüntetőket vettek őrizetbe, és legalább 74 ember sérült meg kedd este a rendbontásokba forduló katalóniai tüntetéseken.

Kedden este több katalóniai városban voltak tüntetések, tiltakozásul a katalóniai függetlenségi vezetőket börtönnel sújtó minapi ítélet ellen. A demonstrálók utakat és vasútvonalakat zártak le, és sok helyen összetűzésbe keveredtek a rohamrendőrökkel.

Barcelonában negyvenezren vonultak a spanyol központi kormány képviselete elé. A tiltakozók egy csoportja üdítős dobozokkal, petárdákkal, kövekkel dobálta az épületet védő rohamrendőröket, majd megpróbálták áttörni a védelmi kordont, de a hatóság emberei gumibotokkal és gumilövedékes puskákkal visszaszorították őket. A tiltakozók barikádokat emeltek a város központjában, kukákat gyújtottak fel, kirakatokat zúztak be.

A tömeg eredetileg az Omnium Cultural és a Katalán Nemzetgyűlés (ANC) politikai civil szervezetek felhívására békés, gyertyás felvonulásra gyűlt össze. Később ugyanide hívta össze támogatóit a Katalán Védelmi Bizottságok (CDR) elnevezésű radikális csoport is. Összetűzések voltak a tüntetők és a rendőrök között más katalán nagyvárosokban, így Gironában, Lleidában, Tarragonában és Sabadellben is. Napközben is folyamatosak voltak az utcai megmozdulások, a tiltakozók kisebb-nagyobb csoportjai több helyen korlátozták a forgalmat Katalóniában.

Az El País spanyol lap szerint a hatóságok legalább 25 tüntetőt vettek őrizetbe a közrend megsértése miatt. A spanyol kormány kedd éjszaka kiadott közleményében elítélte a függetlenségpártiak cselekményeit, a károkozást és a vandalizmust, illetve méltatta a katalán és az országos rendőrség együttműködését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére