Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több száz rabot engedtek szabadon Asszadék

Bertha László

2017.06.24. 18:58

Összesen 672 rabot engedett ki börtönökbõl a szíriai rezsim szombaton a ramadán végét jelzõ ünnepet megelõzõ napon.
DAMASZKUSZ, 18:58

Összesen 672 rabot engedett ki börtönökből a szíriai rezsim szombaton a ramadán végét jelző ünnepet megelőző napon – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség.

A SANA szerint a Damaszkuszban szabadon bocsátott embereket korábban különböző szíriai tartományokban lévő büntetés-végrehajtási intézetekben tartották fogva, szabadulásuk előfeltétele pedig az volt, hogy esküvel kellett megfogadniuk, hogy a jövőben nem követnek el olyan cselekményt, amellyel alááshatnák Szíria biztonságát.

A most elengedett foglyok között fiatal férfiak mellett nők is voltak kis gyermekeikkel, egyesek több mint három évig voltak börtönben, mások néhány hónapot, attól függően, milyen vádakkal kerültek rács mögé – közölték a sajtónak az eseményre meghívott tudósítók.

A damaszkuszi rezsim főleg vétségek, vagy politikai okok miatt letartóztatott embereket bocsátott szabadon az iszlám ünnep küszöbén.

A szíriai ellenzék ismételten azt követelte a damaszkuszi vezetéstől, hogy engedje el azt az állításai szerint több tízezer embert, akiket a hat éve tartó polgárháború alatt vetettek börtönbe.

Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet pedig februárban azzal vádolta a szíriai hatóságokat, hogy foglyok ezreit végezte ki tömeges akasztásokkal, és módszeresen megkínoztatta foglyait egy Damaszkusz-közeli Szejdnája katonai börtönben. A szíriai kormány és Bassár el-Aszad elnök határozottan visszautasította az NGO állításait – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Mélyponton Joe Biden népszerűsége

Mélyponton Joe Biden népszerűsége

Egy friss közvélemény-kutatás szerint Joe Biden amerikai elnök népszerűségi indexe májusban hivatali idejének eddigi mélypontjára csökkent: az amerikai lakosság alig 39 százaléka elégedett a teljesítményével, és még a Demokrata Párt tagjainak körében is egyre növekszik az elnök tevékenységével kapcsolatos borúlátás.

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Román Kupagyőztes lett a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, és kijutott a nemzetközi porondra, a Konferencia-liga selejtezőjében szerepelhet. A székelyföldi labdarúgóklub a bukaresti Giulesti Stadionban 2–1-re verte a Voluntarit. S bármennyire nem tetszett néhány román lap tudósítójának, a veszteseknek végig kellett hallgatnia a székely himnuszt a sporttörténeti győzelmet aratott Sepsi híveinek előadásában.

Az északír dominó

Az északír dominó

Hiába aratott két hete történelmi győzelmet Észak-Írországban az ír sziget újraegyesítése mellett síkra szálló baloldali–nacionalista Sinn Féin párt, a kormányalakítás továbbra is jelentős nehézségekbe ütközik. Észak-Írországban a társadalmi béke biztosítása érdekében kötelezően a választáson legtöbb szavazatot kapó katolikus és protestáns pártoknak kell koalícióra lépniük, azonban a protestáns Demokratikus Unionista Párt komoly feltételhez köti a kormányban való részvételt. A küszöbön álló turbulencia szinte garantált, ami könnyen jelentheti akár azt is, hogy az északír helyzet valódi dominó-hatást elérve az egész Egyesült Királyság felbomlásához fog vezetni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére