Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több száz migráns esett egymásnak Görögországban

Pörge Béla

2018.05.07. 16:10

A bunyóban hatan sérültek meg komolyabban, két embert letartóztattak.
SZALONIKI, 16:10

A bunyóban hatan sérültek meg komolyabban, két embert letartóztattak.

Több száz migráns verekedett össze hétfőre virradóan egy menekülttáborban az észak-görögországi Szaloniki mellett. Az összecsapásokban hat ember sebesült meg, négyet pedig őrizetbe vettek a hatóságok – írja az MTI.

A 250 fősre duzzadt verekedés úgy kezdődött a Lagadikia falunál lévő táborban, hogy szíriaiak egy csoportja asszonyaik zaklatásával vádolta meg algériaiak egy csoportját. Az emberek késekkel és deszkákkal estek egymásnak.

Az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) egy hete közölte, hogy a megelőző 4-5 hétben nőtt a szabálytalan határátlépések száma az EU-s külső határ égei-tengeri szakaszán. A megelőző időszakhoz képest 17 százalékkal többen érkeznek Törökországból a görög szigetekre. Ennek az az oka, hogy többen érkeznek Törökországba Iránból, Irakból és Szíriából.

A fő migránsútvonal most már a szárazföldi határon át vezet Törökország és Görögország között. Emiatt túlzsúfolttá váltak az észak-görögországi menekülttáborok, ami nagyobb feszültséghez vezet a táborlakók között. A lagadikiai táborban például több mint 600-an vannak elszállásolva, miközben a létesítmény csak 360 személyes.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére