Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több száz koronavírus-fertőzöttet találtak Chicago legnagyobb börtönében

888.hu

2020.04.10. 10:15

Mindenhova bejut.

Majdnem 450 fogoly és börtönőr koronavírus-fertőzöttségét állapították meg Chicago legnagyobb börtönében – közölte csütörtökön a megyei büntetés-végrehajtási hatóság, a világjárványt okozó Covid-19 betegség egyik legnagyobb egyesült államokbeli gócáról adva számot.

A közép-nyugati nagyvárost, Chicagót is magába foglaló Cook megye börtöne a legutóbbi azok közül a járványgócok közül, amelyek az Egyesült Államok számos nagyvárosi börtönében keletkeztek, ahol a foglyok gyakran egymással szűken összezárva élnek, írja az MTI.

A chicagói helyzet a hét elején került az országos figyelem középpontjába, miután a foglyok saját készítésű táblákon kértek segítséget celláik utcára néző ablakaiból.

A Cook megyei rendőrfőnök hivatala csütörtökön nyilatkozatban hangsúlyozta, hogy tisztségviselőik „és a megye egészségügyi szakemberei minden erejükkel, éjt nappallá téve azon dolgoznak, hogy felvegyék a harcot a koronavírus okozta példátlan világjárvánnyal”.

A hatóságok egyebek közt azon dolgoznak, hogy megnyissanak egy 500 férőhelyes külső karanténlétesítményt a börtön foglyai számára, a lehető legtöbb foglyot kétszemélyesből egyéni cellába helyezzék át, és létrehozzanak egy vírustesztelésre alkalmas helyiséget a büntetés-végrehajtási intézetben.

The words „ec we quarantine” are seen written in a window at the Cook County Department of Corrections (CCDOC), housing one of the nation's largest jails, in Chicago, Illinois, on April 9, 2020. – The jail has seen a rise in coronavirus cases after two inmates tested positive on March 23. The Cook County Sheriff's Office reported that as of 5pm on April 9, 2020, 276 inmates and 172 Sheriff's Office staff had tested positive for the virus. (Photo by KAMIL KRZACZYNSKI / AFP)

 

Jelenleg már a frontvonalban dolgozó börtönőröknél minden műszakkezdéskor lázat mérnek, és védőfelszereléssel látták el őket azokra a helyzetekre, amikor közvetlenül együtt kell lenniük a foglyokkal – fűzte hozzá közleményében a megyei serif hivatala.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére