Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több pénzt kérnek a német önkormányzatok a migránsok ellátására

Tóth Dalma

2019.09.26. 15:28

Az önkormányzatok még több pénzt szeretnének kapni az észak-rajna-vesztfáliai kormánytól a migránsok ellátására, mivel szerintük szinte semmire sem elég az az összeg, amit kapnak.

A törvények szerint egy migráns után évente 10 392 eurót ad az állam. Ebből kell fedezni az illető szállását és egészségügyi kiadásait. Azonban a Lipcsei Egyetem felmérése szerint egy migráns ellátása akár 16 ezer euróba is kerülhet évente.

Habár számos migránsnak elutasították a menekültkérelmét, de mivel többen speciális tartózkodási engedélyt kaptak, így még mindig Németországban élnek. A júliusi adatok szerint csak Észak-Rajna-Vesztfáliában 58 ezer migráns él jelenleg is, ez 15 ezerrel több, mint 2015 év végén. Ez viszont hatalmas terhet ró az önkormányzatokra.

A Rajna- és Ruhr-vidéken azért is aggasztó a helyzet, mert a kérelem elutasítását követően még három hónapig kapnak pénzt az önkormányzatok az államtól a migránsok ellátására, utána már nem. Tehát a további költségek az önkormányzatokra hárulnak, ráadásul folyamatosan új és új illegális bevándorlókat helyeznek el náluk, ami még több kiadást jelent.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére