Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több országban is feszültséget okoz az oltási kampány lassúsága

888.hu

2021.04.27. 20:30

Magyarország a második az európai uniós tagállamok átoltottsági rangsorában, nem sokkal lemaradva Máltától. Itthon a lakosság majdnem 40 százaléka megkapta már az oltást, ami az uniós átlag duplája. A lassú kampány több tagállamban politikai feszültséget okoz, az emberek az oltás felgyorsítását sürgetik – derül ki a Hír TV olaszországi, spanyolországi és svédországi tudósítóinak összeállításából.

 

Őszintén szólva egyáltalán nem vagyok megelégedve a járványügyi védekezéssel”

– nyilatkozta egy római polgár, majd így folytatta: „Pont egy kormányellenes tüntetésről jövök, rendezvényszervező vagyok, esküvőket szervezek. A kormány teljes mértékben megfeledkezett rólunk. Nincsenek szabályok, amikhez tarthatnánk magunkat.” A nyilatkozó kiemelte:

Úgy tűnik, hogy az oltási program folyamatban van, a valóság azonban az, hogy elképesztő lassúsággal halad.”

„Különösen azokat az ágazatokat hagyták cserben, amelyeket a leginkább sújtott az ország lezárása” – folytatta egy másik megszólított. Véleménye szerint az ország újraindításával várni kellene pár hónapot, mert a népesség átoltottsága még mindig nagyon alacsony.

Azt hiszem, egy kicsit lassan megy az oltás”

– nyilatkozta a Hír TV tudósítójának egy svéd állampolgár.

Egy másik megszólaló azt sérelmezte, hogy ugyan nagyon jó, hogy egy éven belül elérhetővé vált a védőoltás, de azt várta volna, hogy kicsit több oltóanyag érkezzen Svédországba.

Szerintem sokkal jobban kellene haladnia az oltási tervnek, még mindig rendkívül sok idős ember van, aki nem kapott oltást

– nyilatkozta egy spanyol állampolgár.

„Szerintem nagyon lassan haladunk, vannak országok ahol sokkal gyorsabban és szervezettebben megy ez” – hangsúlyozta.

Egy Belgiumban élő magyar vendéglátós szerint azért akadozik az oltási program, mert a kormány azon vitázik, hogy kinek a vakcináját használják.

Ha egy-két héten belül nem kapunk értesítést az oltásról, illetve arról, hogy mivel szeretnének oltani minket, akkor mindenképpen élni fogok azzal a lehetőséggel, hogy Magyarországon beoltassam magam”

– mondta.

A Hír TV riportját itt lehet megnézni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére