Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több ország is a határkerítés finanszírozását sürgeti, de Brüsszel nem enged

888.hu

2022.01.23. 20:45

16 tagállam azt várja az Európai Uniótól, hogy szálljon be a határkerítések finanszírozásába, az illegális migránsok ugyanis folyamatos nyomást gyakorolnak a külső határokra. Az Európai Bizottság azonban leszögezte, hogy nem hajlandó falak építésében részt venni – írja a V4NA vasárnap.

 

Továbbra is nagy a feszültség a lengyel-fehérorosz határon. Hónapok óta migránsok ezrei próbálnak meg erőszakosan bejutni az Európai Unió területére. Gyakran előfordul, hogy az illegális bevándorlók

kövekkel és egyéb tereptárgyakkal dobálják a határőröket és rendőröket, akik gyakran komoly sérülést szenvednek.

Néhány napja egy rendőrt olyan súlyosan megsebesítettek, hogy azóta is kórházban ápolják a fejsérülése miatt.

Mint írják: Lengyelország és a balti államok folyamatos nyomást alatt érzik magukat és azt sürgetik, hogy az Európai Unió erősítse meg a külső határokat. Ez volt a fő témája annak a pénteki konferenciának is, amelyen 16 tagállam magas rangú képviselője vett részt. A litván fővárosban rendezett találkozón valamennyi ország képviselője arra az álláspontra jutott, hogy az uniós központi szerveknek jóval nagyobb támogatást kell nyújtania a külső határokon fekvő államoknak. Hasonló segítséget sürgetnek azoknak az országoknak is, amelyekre jellemzően egész évben migrációs nyomás nehezedik. A közös nyilatkozat szerint egyetértenek abban, hogy Brüsszelnek több pénzt kell fordítania a határkerítésekre.

Brüsszel azonban hajthatatlannak tűnik a kérdésben: Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyekért felelős tagja leszögezte, hogy az unió nem lesz partner ebben.

Ha a tagállamok kerítéseket akarnak építeni, megtehetik. De a Bizottság eddig is azon az állásponton volt, hogy nem finanszíroz falakat vagy szögesdrótot”

– jelentette ki a bizottsági biztos. Johansson megjegyezte, hogy továbbra is nemzetközi szabályokba ütközik az, hogy a határokon visszaszorítják a menedékkérőket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Csaknem kéttucat migráns halt meg Líbia partjainál

Huszonkét mali migráns, köztük három gyermek vesztette életét Líbia partjainál – közölte kedden a bamakói vezetés.

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

A 888 podcastjának vendége: Bálint Katica, a Bábakalács születésház bábája.

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Az Oroszország elleni szankciók eddig csak pofán csapták az európai liberális politikusokat, de ez várhat a félmilliárdos lakosságra is, ha a vezetők nem szedik össze magukat végre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére