Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint tízezren tiltakoztak a korlátozások ellen Stuttgartban

888.hu - MTI

2021.04.04. 10:35

A tiltakozók többsége védőmaszk nélkül jelent meg a vírustagadó, oltásellenes Querdenken mozgalom által szervezett demonstráción.
Több mint tízezren tiltakoztak – jórészt védőmaszk nélkül – szombaton a délnyugat-németországi Stuttgart városában a járványkorlátozások ellen

- közölte a rendőrség.

A stuttgarti hatóságok előzetesen arra figyelmeztettek, hogy feloszlatják a demonstrációt, amennyiben résztvevői nem tartják be a koronavírus-járvány idején kötelező előírásokat, de a tiltakozás helyszínére vezényelt több száz rendőr nem avatkozott be.

(Photo by Christoph Schmidt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

A tüntetés jórészt békésen zajlott, bár a Bildt című nap arról számolt be, hogy a felvonulók többször kövekkel dobálták meg a rendőröket.

Sven Metis, a stuttgarti rendőrség szóvivője rámutatott arra, hogy a baden-württembergi járványügyi előírások nem korlátozzák a gyülekezés szabadságát. Clemens Maiert polgármester pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy több ezer szabálysértés történt a tüntetés idején, és mindenki pénzbüntetésre számíthat, aki nem viselt maszkot, vagy nem tartotta be az előírt távolságot.

(Photo by Christoph Schmidt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

A tiltakozók a Querdenken mozgalom felhívására vonultak ki a stuttgarti utcákra. A Querdenken egy lazán szerveződő mozgalom Németországban, amelynek tagjai tagadják a koronavírus létét vagy a járvány súlyosságát, azzal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket terjesztenek, oltásellenesek, és az elmúlt időszakban többször tüntettek a járványügyi korlátozások ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére