Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint száz NGO segít a migránsoknak Európába jutni

Tóth Dalma

2018.05.26. 22:18

Két év alatt körülbelül 114 civil szervezet és 7356 önkéntes vett részt Leszbosz szigetén a migránsokkal kapcsolatos akciókban. Ha kellett mentették õket, de ruhát, élelmet és jogi segítséget is nyújtottak nekik, valamint tanácsokkal látták el õket, hogy könnyebben boldoguljanak útjuk további részén.

Charalampos Athanassiou görög parlamenti képviselő érdeklődött az NGO-k munkájáról, amelyre két minisztertől, a hajózásért és a bevándorlásért felelős miniszterektől érkezett a megdöbbentő válasz.

A válaszaikból kiderült, hogy nem tudják megfelelően ellenőrizni ezen civil szervezetek tevékenységért, amiért a két miniszter egymást kezdte el okolni.

Olaszországban sem jobb a helyzet, ott is aktívak tevékenykednek az NGO-k. Az elmúlt két napban 1500 migráns mentettek a tengerről. Az illegális bevándorlóknak közel a felét a Sea-Watch és a Sea-Eye szervezetek mentették. Amikor a hajón útnak indult migránsokért megérkezett a líbiai parti őrség, azok inkább a tengerbe ugrottak, mivel nem akartak visszamenni az észak-afrikai országba, így a két civil szervezet nekiállt menteni őket.

A nemzetközi migrációs szervezet (IOM) adatai szerint idén eddig 10 800 migráns érkezett a Földközi-tengeren keresztül Olaszországba, mindehhez pedig hozzájön, az elmúlt két napban kimenekített 1500 fő. A líbiai parti őrség idén eddig 6500 illegális bevándorló terveit húzta keresztbe, mert sikerült elfogniuk a migránsokat és visszaszállítani őket az észak-afrikai országba.

Május elején Spanyolországban volt olyan nap, amikor 500 migráns ért partot. A mentési akciókban a Proactiva Open Arms is részt vett. Akkor éppen főleg bangladesiek, egyiptomiak, líbiaiak és nigériaiak érkeztek. Az ENSZ szerint az év első négy hónapjában 4409 illegális bevándorló ért partot Spanyolországban, de összesen 22 439 migráns kötött ki a Földközi-tengeren keresztül az EU partjainál.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére