Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint száz bevándorlót vett fedélzetére a Sea Watch-4 migránshajó

888.hu - MTI

2020.08.23. 18:39

Európába taxiztatják a migránsokat.

Száznégy migránst vett fedélzetére a Sea-Watch német „civil” szervezet Sea Watch-4 nevű hajója a líbiai partok előtt – közölte az MTI.

A szervezet vasárnap a Twitteren közölte, hogy a felvett menedékkérők között 37-en fiatalkorúak.

Egyelőre nem világos, hogy a fedélzetre vett emberek hol szállhatnak partra.

Nello Musumeci szicíliai kormányzó a helyi regisztrációs központok és migránstáborok kiürítését, valamint a bevándorlók elszállítását jelentette be a „migránsinvázióra és egészségügyi vészhelyzetre” hivatkozva szombat este. Az olasz belügyminisztérium vasárnap érvénytelennek nevezte az intézkedését, hangsúlyozva, hogy a migráció nem a tartományok, hanem a kormány hatáskörébe tartozik.

A dél-olaszországi Lampedusán 1200 migráns tartózkodik, ezren a kevesebb mint kétszáz fős regisztrációs központban, további kétszázan a sziget plébániájához tartozó épületben. Péntektől 337 személyt szállítottak át Szicíliára. További hétszázötvenen az Azzurra karanténhajón vannak elhelyezve, 167 személy az Auréliával már megérkezett Szicíliára. Lampedusáról a korábbi ütemezés szerint hétfő reggel szállítják át a következő, több mint negyvenfős csoportot a szicíliai Porto Empedocléba, majd innen Caltanisetta migránsközpontjába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére