Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint félmillió migráns kap tartózkodási engedélyt Olaszországban

888, MTI

2020.05.11. 17:40

Az M5S az utolsó pillanatig ellenezte.

Több mint 500 ezer, Olaszországban mindeddig tartózkodási engedély nélküli bevándorló jogi helyzetének rendezéséről döntöttek a római kormányt alkotó pártok. A kérelmezőknek legalább három hónapos, megújítható munkavállalási engedélyt biztosítanak egészségügyi és társadalombiztosítással.

A La Repubblica szerint legalább félmillió bevándorló kaphat tartózkodási engedélyt. A Corriere della Sera 600 ezer illegális bevándorlóról írt, akikből 450 ezren az építőiparban, kereskedelemben, vendéglátásban dolgoznak. További 200 ezren mezőgazdasági munkások.

Az agrárszervezetek jelzése szerint mintegy 20 ezer, a járványhelyzet miatt állás és bevétel nélkül maradt olasz jelentkezett mezőgazdasági munkára, harminc százalékuk nő, aki korábban sohasem dolgozott a mezőgazdaságban.
A migránsok legalizálását az M5S az utolsó pillanatig ellenezte, erre Teresa Bellanova agrárminiszter lemondással, a kormánykoalíció felborításával fenyegetőzött. Az M5S végül azt a feltételt szabta, hogy a kérelmeket a munkaügyi felügyelőség ellenőrizze.
Matteo Salvini a jobboldali ellenzék és a Liga párt vezetője korábban úgy nyilatkozott, a parlamentben, és ha kell, ezen kívül is, mindent megtesznek az illegális migránsok olaszországi letelepítésének megakadályozására.
Maurizio Gasparri a jobbközép Hajrá, Olaszország politikusa szerint,
600 ezer illegális bevándorló tartózkodásának rendezése csak a feketemunkát kizsákmányolókat juttatja bevételhez, és rabszolga-kereskedelmet vezet be Olaszországban. Aki ilyen politikát követ, az rasszista és az emberkereskedők cinkosa.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére