Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint félmillió bevándorló érkezett Európába az elmúlt 12 hónapban

Békési Marcell

2019.10.16. 19:28

A szám 10 százalékkal növekedett az előző évhez képest.

Miközben egyre többen vetik fel a lehetőségét a török-kurd háborúval kapcsolatban egy újabb migrációs válságnak, az Európai Unió területére érkező migránsok száma továbbra is töretlenül növekszik.

A Die Welt című német hírportálon megjelent elemzés szerint 10 százalékkal növekedett az előző évhez képest az EU-ba, Svájcba és Norvégiába az Európán kívülről érkező bevándorlók száma, mely így 487 ezer főre emelkedett. Ez a szám azonban csak a menedékkérelmet benyújtott embereket tartalmazza, értelemszerűen a rejtőzködő bevándorlókat nem, így a végső szám valószínűleg jóval a félmillió fő felett van.

Főként egyébként Szíriából, Afganisztánból, Venezuelából, Irakból, Pakisztánból, Kolumbiából és Törökországból érkeztek, a legtöbb bevándorlót befogadó országok pedig Németország, Franciaország és Spanyolország voltak.

A migráció növekedésének egyik legfőbb elszenvedője Görögország, ahol a menedékkérők száma közel negyedével, 46 ezer főre növekedett, így továbbra is a Balkán az egyik legfőbb útvonala az illegális tömegmozgásnak.

A másik fontos útvonalon, a Földközi-tengeren keresztül a becslések szerint nagyjából 80 ezer ember érkezhetett. Ezen a fronton a legnagyobb változást az olasz kormányváltás okozta, hiszen Matteo Salvini belügyminisztersége alatt a szám nagyjából negyedére esett vissza, mely most ismét megugrott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére