Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint félmilliárd forintot akarnak bevasalni az izraeli hatóságok egy terrorista családján

888.hu

2017.07.04. 11:28

Izrael állam pert indított egy palesztin férfi családja ellen. A férfi korábban terrortámadást hajtott végre izraeli katonák ellen, a merényletben 4 katona és a támadó életét vesztette. Az állam 2 millió (nagyjából 150 millió forintot) sékelt követel a terrorista özvegyétõl és családjától minden elhunyt után. A hatóságok szerint több hasonló per is készülõdik a terrorizmus megfékezése miatt.
TEL-AVIV, 11:28

Izrael állam pert indított egy palesztin férfi családja ellen. A férfi korábban terrortámadást hajtott végre izraeli katonák ellen, a merényletben 4 katona és a támadó életét vesztette. Az állam 2 millió (nagyjából 150 millió forintot) sékelt követel a terrorista özvegyétől és családjától minden elhunyt után. A hatóságok szerint több hasonló per is készülődik a terrorizmus megfékezése miatt.

Az eljárást a Jeruzsálemi Kerületi Ügyészi Hivatal indította el a Védelmi Minisztériummal együttműködve. Az alperes Fadi Al-Kanbar terrorista családja: az özvegye és négy gyermeke, akik 1 és 8 év közöttiek – írja a Haaretz.

Lapunk még januárban számolt be a brutális, teherautós terrortámadásról Jeruzsálemben. Izraeli katonák éppen egy buszról szálltak le, amikor a merénylő közéjük hajtott egy teherautóval. Négyen azonnal életüket vesztették, 15-en megsebesültek. Három nő és egy férfi halt meg a merényletben, mindannyian huszonévesek voltak.

A kerületi ügyész közleménye szerint a per arra szolgál, hogy kártalanítsa az államot.

Annak fényében, hogy a terrorista okozta a kárt, kijelentjük, hogy az örököseinek kell megfizetni azt, és kártalanítaniuk kell az államot"

– áll a keresetben.

A családon összesen 2,3 millió dollárt (körülbelül 600 millió forint) akarnak bevasalni az izraeli hatóságok. Az összeg megtérítené a temetés költségeit, a halálesetek miatt az áldozatok családjainak elmaradt bevételeit, valamint a kompenzációt, fájdalomdíjat a családtagok számára.

Az izraeli állam szerint nem kellett új szabályokat hozni az eljárások lefolytatására, csupán olyan, már régóta létező jogszabályokat vettek elő, mint 1950-es és 1959-es katonai áldozatokra és fogyatékosságra vonatkozó jogszabályok.

Mostantól bárki, aki terrortámadást tervez, vagy egy ilyen cselekmény véghezvitelét fontolgatja, tudni fogja, hogy a családja nagy árat fog fizetni ezért"

– mondta Arye Dery izraeli belügyminiszter még januárban, a teherautós támadás után.

A per csupán egy újabb intézkedés azon intézkedések sorában, amelyekkel elejét akarják venni a hasonló támadásoknak. A támadás után hatósági pecsét került a volt terrorista házára. Egyébként számos esetben az ilyen házakat egyszerűen lerombolják az izraeli hatóságok. A merénylő és családja mind izraeli állampolgárok voltak és a terrorista 12 rokonának elvették az állampolgárságát.

Számos, palesztinokat segítő civil szervezet tiltakozott a per miatt, amit egyszerű bosszúnak neveztek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére