Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint félmilliárd forintot akarnak bevasalni az izraeli hatóságok egy terrorista családján

888.hu

2017.07.04. 11:28

Izrael állam pert indított egy palesztin férfi családja ellen. A férfi korábban terrortámadást hajtott végre izraeli katonák ellen, a merényletben 4 katona és a támadó életét vesztette. Az állam 2 millió (nagyjából 150 millió forintot) sékelt követel a terrorista özvegyétõl és családjától minden elhunyt után. A hatóságok szerint több hasonló per is készülõdik a terrorizmus megfékezése miatt.
TEL-AVIV, 11:28

Izrael állam pert indított egy palesztin férfi családja ellen. A férfi korábban terrortámadást hajtott végre izraeli katonák ellen, a merényletben 4 katona és a támadó életét vesztette. Az állam 2 millió (nagyjából 150 millió forintot) sékelt követel a terrorista özvegyétől és családjától minden elhunyt után. A hatóságok szerint több hasonló per is készülődik a terrorizmus megfékezése miatt.

Az eljárást a Jeruzsálemi Kerületi Ügyészi Hivatal indította el a Védelmi Minisztériummal együttműködve. Az alperes Fadi Al-Kanbar terrorista családja: az özvegye és négy gyermeke, akik 1 és 8 év közöttiek – írja a Haaretz.

Lapunk még januárban számolt be a brutális, teherautós terrortámadásról Jeruzsálemben. Izraeli katonák éppen egy buszról szálltak le, amikor a merénylő közéjük hajtott egy teherautóval. Négyen azonnal életüket vesztették, 15-en megsebesültek. Három nő és egy férfi halt meg a merényletben, mindannyian huszonévesek voltak.

A kerületi ügyész közleménye szerint a per arra szolgál, hogy kártalanítsa az államot.

Annak fényében, hogy a terrorista okozta a kárt, kijelentjük, hogy az örököseinek kell megfizetni azt, és kártalanítaniuk kell az államot"

– áll a keresetben.

A családon összesen 2,3 millió dollárt (körülbelül 600 millió forint) akarnak bevasalni az izraeli hatóságok. Az összeg megtérítené a temetés költségeit, a halálesetek miatt az áldozatok családjainak elmaradt bevételeit, valamint a kompenzációt, fájdalomdíjat a családtagok számára.

Az izraeli állam szerint nem kellett új szabályokat hozni az eljárások lefolytatására, csupán olyan, már régóta létező jogszabályokat vettek elő, mint 1950-es és 1959-es katonai áldozatokra és fogyatékosságra vonatkozó jogszabályok.

Mostantól bárki, aki terrortámadást tervez, vagy egy ilyen cselekmény véghezvitelét fontolgatja, tudni fogja, hogy a családja nagy árat fog fizetni ezért"

– mondta Arye Dery izraeli belügyminiszter még januárban, a teherautós támadás után.

A per csupán egy újabb intézkedés azon intézkedések sorában, amelyekkel elejét akarják venni a hasonló támadásoknak. A támadás után hatósági pecsét került a volt terrorista házára. Egyébként számos esetben az ilyen házakat egyszerűen lerombolják az izraeli hatóságok. A merénylő és családja mind izraeli állampolgárok voltak és a terrorista 12 rokonának elvették az állampolgárságát.

Számos, palesztinokat segítő civil szervezet tiltakozott a per miatt, amit egyszerű bosszúnak neveztek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Mivel háborújával Oroszország továbbra is halált és pusztítást okoz Ukrajnában, az Európai Bizottság egy újabb szankciós csomaggal fokozni kívánja a nyomást Moszkvára – jelentette be Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Meghalt Nagy László, a 2006-os gyurcsányi rendőrterror egyik áldozata. Alig ötven évesen, bár élete nem tegnap, Miklós napján, sokkal inkább 2006 őszén ért véget, miután a sajnálatos októberi rendőrroham alkalmával kilőtték az egyik szemét. Két másik áldozat segítségével idézzük fel egy tizenhat évvel ezelőtt végleg kisiklott élet utolsó stációit.

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

Voltak, vannak és minden bizonnyal még lesznek Budapesten pazar kivitelű, magas színvonalú vendéglátóipari üzemegységek. Olyanok, ahol finom az étel, jó az ital, pazar az enteriőr és a társaságra sem lehet panasz. Csak egy nehezen szavakba önthető valamit, az otthonos és bensőséges, törzsvendégek formálta hangulatot nem lehet újratervezni. Vagy ha mégis, hát az már nem lesz az igazi. Megpróbáljuk a régi szép idők néhány ikonikus helyét bemutatni, számba venni, szigorúan szubjektív szempontok szerint.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére