Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint ezer civilt öltek meg Irakban és Szíriában az USA és szövetségesei

888.hu

2018.08.30. 19:26

Az Irakban és Szíriában a dzsihadisták ellen harcoló nemzetközi szövetség beismerte csütörtökön, hogy 1061 polgári személyt ölt meg 2014, az Inherent Resolve fedõnevû hadmûvelet kezdete óta.

Az Irakban és Szíriában a dzsihadisták ellen harcoló nemzetközi szövetség beismerte csütörtökön, hogy 1061 polgári személyt ölt meg 2014, az Inherent Resolve fedőnevű hadművelet kezdete óta.

A szövetség összesen 29 920 légicsapást hajtott végre 2014 augusztusa és 2018 júliusa között"

– áll a szövetségesek közleményében.

Ez alatt az időszak alatt a rendelkezésre álló információk szerint a szövetség becslése szerint legalább 1 061 polgári személyt öltek meg nem szándékosan a légicsapások".

Az Egyesült Államok vezette nemzetközi szövetség közölte, hogy júliusban fejezte be a vizsgálatot 18 állítólagos polgári áldozat ügyében, ebből 15 bejelentés bizonyult valótlannak – írja az MTI.

Három másik, iraki és szíriai célpontok ellen 2017. január 4. és 2018, június 13. között végrehajtott tüzérségi támadásokra vonatkozó bejelentés esetében a vizsgálat két polgári áldozatot és két sebesültet talált.

Július végén 216 bejelentést vizsgálata volt folyamatban.

A világszerte elkövetett légitámadások polgári áldozatait összeszámláló Airwars civil szervezet becslése szerint a szövetségesek legalább 6575 civilt öltek meg, jóval többet, mint amennyit elismertek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére