Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint 13 ezer új fertőzöttet regisztáltak Iránban egy nap alatt

MTI - 888.hu

2020.11.16. 19:39

Iránban 13 053 új koronavírus-fertőzöttet, illetve 486 halálesetet regisztráltak az elmúlt 24 órában, a kormány szigorúbb korlátozásokat tervez bevezetni a járvány megfékezésére.

 

Az egészségügyi minisztérium szóvivője az állami televíziónak úgy nyilatkozott, hogy az összes ismert fertőzés száma elérte a 775 121-et, a halálos áldozatoké pedig a 41 979-et.

Haszan Róháni elnök vasárnap „általános mozgósítást” rendelt el, hogy szembeszálljanak a koronavírus-járvány harmadik hullámával, mert a fertőzések és a halálesetek száma az elmúlt néhány hét során riasztó mértékben emelkedett. Friss bejelentés szerint november 21-től két hétig szigorúbb korlátozásokat rendelnek el Teheránban és mintegy száz másik városban. Egyebek mellett bezárják a nem alapvető fontosságú cikkeket forgalmazó üzleteket.

Több kórházban elfogytak az ágyak az új betegek számára – közölte az iráni állami média hatósági forrásokra hivatkozva.

A teheráni városi tanács elnöke, Mohszen Hasemi vasárnap arra figyelmeztetett, hogy a halálos áldozatok száma heteken belül elérheti a napi ezer főt a fővárosban.

A hatóságok felszólították az iráni lakosságot, hogy tartsák be az egészségügyi előírásokat, figyeljenek a távolságtartásra, a maszkviselésre, illetve arra figyelmeztettek, hogy „még nagyon nehéz hónapok állnak előttünk”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére