Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint 1200 házkutatás és 165 elõállítás Franciaországban

Tóth Hanna

2015.11.24. 17:36

A párizsi merényleteket követõen több mint 1200 házkutatás és 165 elõállítás történt eddig Franciaországban.
PÁRIZS, 17:35

A francia hatóságok a párizsi merényleteket követően  az elmúlt 11 napban 1233 helyen házkutatást tartottak. Összesen 165 embert állítottak elő, közülük 142-t vettek őrizetbe és 230 fegyvert foglaltak le - közölte Bernard Cazeneuve  francia belügyminiszter.

A miniszter elmondása szerint a lefoglalt fegyverek közel fele "hosszú lőfegyver vagy háborús fegyver". Bernard Cazeneuve azt nem ismertette, hogy hány emberrel szemben rendeltek el házi őrizetet, de a Le Monde  hivatalos forrásokból hétfőn úgy értesült, hogy 253 ember van házi őrizetben-

Franciaországban, a rendkívüli állapotot február végéig hosszabították meg.

A rendkívüli állapot intézkedéseit a jogállam elveinek szigorú tiszteletben tartásával kell megvalósítani, ezen elvek semmilyen elhanyagolását nem fogadom el"

- mondta a tárcavezető annak kapcsán, hogy egyre több cikk jelenik meg a francia sajtóban olyan rendőri túlkapásokról, amikor is téves bejelentések miatt állítottak elő ártatlan embereket.

A házkutatások nem állnak közvetlen kapcsolatban azzal a nyomozással, amely a november 13-i merényletsorozat miatt indult, hanem elsősorban a prevenciót szolgálják, a további terrorcselekmények megakadályozására, és elsősorban radikális iszlamisták ellen irányulva.

(mti.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére