Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több ezer radikális kiskorú él Nagy-Britanniában

Tóth Dalma

2016.09.12. 19:28

Több mint 350 tíz év alatti gyermeket tartanak számon radikálisként a brit hatóságok.
LONDON, 19:28

Több mint 350 tíz év alatti gyermeket tartanak számon radikálisként a brit hatóságok.

A brit kormány összesen 4 611 olyan embert tart számon, akik fogékonyak a radikális gondolatokra. Ez 75 százalékos emelkedést jelent, ha azt nézzük, hogy az elmúlt egy évet megelőzőleg még csak 2 632 szélsőségessel számoltak.

A több mint 4 ezer főből 2 311-en még csak 18 évesek vagy annál fiatalabbak. Közülük 970-en tizenöt és tizenhét év közöttiek, 989-en a 10-14 éves korosztályba tartoznak, 352-en pedig még tíz év alattiak.

A kormány a Channel elnevezésű program keretein belül próbálja megelőzni azt, hogy az emberek radikálissá váljanak, ezért minden egyes radikalizmusra hajlamos személy külön mentort kap, aki segít neki a helyes úton maradni.

A megelőzési programot a 2005 júliusi bombatámadások után vezették be, hogy így küzdjenek az erőszakos és az erőszakmentes radikálisokkal.

Az iskolák az elmúlt egy évben 1 121 radikális személyre hívták fel a hatóságok figyelmét a megelőzési program keretein belül. Ez a szám tavalyelőtt még csak 537 volt, azaz egy év alatt több mint a duplájára emelkedett a bejelentések száma, ami a szakértők szerint az ISIS terrorszervezet jelenlétének is köszönhető.

A 2015-ben számon tartott radikálisok 70 százaléka az iszlámhoz volt köthető, 15 százalékukat pedig elsősorban szélsőjobboldaliként tartanak számon.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére