Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két nap alatt 4800 migránst küldtek vissza Ceutából Marokkóba

888.hu, MTI

2021.05.19. 18:30

Hétfő hajnal óta mintegy nyolcezer migráns próbált bejutni illegálisan az észak-afrikai spanyol exklávé, Ceuta területére.

 

Hétfőn megírtuk, hogy az illegális migránsok a spanyol fennhatóságú autonóm városba a tenger felől úszva vagy evezve jutottak be, de sokan másztak át a határvonalon húzódó, kerítéssel ellátott mólón, illetve az azt szegélyező sziklákon is.

Az érintett partszakasz őrizetét kedden megerősítette a spanyol hadsereg, amelynek hatására mérséklődni kezdett az marokkói partokról útnak indulók száma.

Helyszíni beszámolók szerint jelentős csökkenés azután következett be, hogy a marokkói hatóságok felvonultak a határ túloldalán megakadályozva a további határsértéseket.

A spanyolországi sajtóbeszámolók szerint

a marokkói hatóságok szándékos tétlensége tette lehetővé a tömegek átjutását

a máskor szigorúan ellenőrzött határszakaszokon, amely válaszlépésnek tekinthető egy diplomáciai konfliktusban. A marokkói kormány ugyanis nehezményezi, hogy egy spanyolországi kórházban ápolják koronavírus-fertőzés miatt Brahim Ghalit, a Marokkóhoz tartozó Nyugat-Szahara függetlenségéért küzdő Polisario Front vezetőjét. A spanyol külügyminisztérium viszont humanitárius okokkal érvelt a rákbetegségben is szenvedő szeparatista politikus ellátása mellett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szergej Lavrov keményen üzent az Egyesült Államoknak

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szombaton az ENSZ Közgyűlésén élesen bírálta az Egyesült Államokat.

„Az olaszok a kampány finisében is felvállalták Magyarország megvédését az Európai Parlamentben”

„Az olaszok a kampány finisében is felvállalták Magyarország megvédését az Európai Parlamentben”

Választásokat rendeznek vasárnap Olaszországban. Este tizenegy óráig több mint 50,8 millió szavazásra jogosult olaszt várnak az urnákhoz, akik eldönthetik, hogy a két nagy koalíció közül, a Giorgia Meloni vezette jobbközépnek vagy az Enrico Letta vezette balközépnek szavaznak bizalmat. Az olaszországi sorsdöntő választásról a 888.hu Rosonczy-Kovács Mihály Lengyelország és Olaszország szakértőt, a Nézőpont Intézet külügyi igazgatóját kérdezte.

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

A szombati kampánycsend után vasárnap reggel héttől este tizenegy óráig több mint 50,8 millió szavazásra jogosult olaszt várnak az urnákhoz a második világháborútól számított tizenkilencedik törvényhozás és a hatvannyolcadik kormány megválasztására, amelyen két nagy koalíció, a Giorgia Meloni vezette jobbközép és az Enrico Letta vezette balközép versenyezik egymással.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére