Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két nap alatt 4800 migránst küldtek vissza Ceutából Marokkóba

888.hu, MTI

2021.05.19. 18:30

Hétfő hajnal óta mintegy nyolcezer migráns próbált bejutni illegálisan az észak-afrikai spanyol exklávé, Ceuta területére.

 

Hétfőn megírtuk, hogy az illegális migránsok a spanyol fennhatóságú autonóm városba a tenger felől úszva vagy evezve jutottak be, de sokan másztak át a határvonalon húzódó, kerítéssel ellátott mólón, illetve az azt szegélyező sziklákon is.

Az érintett partszakasz őrizetét kedden megerősítette a spanyol hadsereg, amelynek hatására mérséklődni kezdett az marokkói partokról útnak indulók száma.

Helyszíni beszámolók szerint jelentős csökkenés azután következett be, hogy a marokkói hatóságok felvonultak a határ túloldalán megakadályozva a további határsértéseket.

A spanyolországi sajtóbeszámolók szerint

a marokkói hatóságok szándékos tétlensége tette lehetővé a tömegek átjutását

a máskor szigorúan ellenőrzött határszakaszokon, amely válaszlépésnek tekinthető egy diplomáciai konfliktusban. A marokkói kormány ugyanis nehezményezi, hogy egy spanyolországi kórházban ápolják koronavírus-fertőzés miatt Brahim Ghalit, a Marokkóhoz tartozó Nyugat-Szahara függetlenségéért küzdő Polisario Front vezetőjét. A spanyol külügyminisztérium viszont humanitárius okokkal érvelt a rákbetegségben is szenvedő szeparatista politikus ellátása mellett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére