Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több ezer gazda vonult fel az ökofasiszták ellen Németországban

Sümeghi Lóránt

2019.10.24. 12:00

Több ezer gazda rendezett hatalmas traktoros felvonulást Németország nagyvárosaiban az egyre szigorúbb zöldpolitika és a városi liberálisok által gerjesztett, vidékieket megcélzó gyűlölet ellen. 

Szó szerint megbénították Hannover, München, Berlin, Bonn és Hamburg városát azok a traktoraikkal felvonuló gazdák, akik egyre inkább ki vannak szolgáltatva a kormány szigorodó zölpolitikájának és az irányukba gerjesztett városi gyűlöletnek. A megmozdulást szervező civil csoport szerint a kormánynak több lehetőséget kellene biztosítania a gazdáknak arra, hogy egyrészt beleszóljanak az őket érintő ügyekbe, továbbá, hogy eloszlassák a többnyire az urbánusok által gerjesztett gyűlölködő légkört, amely leginkább az állattenyésztéssel foglalkozókat érinti.

A felvonulásokon részt vevő gazdákat természetesen sok helyen megpróbálta megzavarni az ökocsőcselék, amely táblákkal és hangos rigmusok bekiabálásával okozott rendzavarást. A rendőrség közleménye szerint azonban szerencsére atrocitás nem történt egyik városban sem.

Korábban megírtuk, három héttel ezelőtt Hollandiában is utcára vonultak a gazdák, ugyanis Németországhoz hasonlóan ott is célkeresztbe kerültek az állattenyésztés ágazatában dolgozók, akiket azzal vádolnak, hogy nem járulnak hozzá a nitrogénkibocsátás csökkentéséhez, mivel nem hajlandóak csökkenteni a jószágállományukat.

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

Fotó: AFP

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ezzel a programmal védenék ki az energiahiányt télen

Csökkenteni akarják a fogyasztást 10 százalékkal.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK

Szerb miniszterelnök: a kőolajimport tilalmáról szóló EU-határozat Szerbiával szembeni szankció

Az Európai Unió döntése, miszerint Szerbiát nem mentesítik az oroszországi kőolajimport tilalmáról szóló határozat alól, gyakorlatilag azt jelenti, hogy Szerbiával szemben vezetnek be szankciókat – nyilatkozott Ana Brnabić szerb kormányfő pénteken Belgrádban a Prva televízió műsorában.

Ezzel a programmal védenék ki az energiahiányt télen

Csökkenteni akarják a fogyasztást 10 százalékkal.

Brit katonai hírszerzés: az ukrán hadfelszerelés jelentős része zsákmányolt orosz fegyverzet

Az ukrán hadfelszerelés jelentős része ma már zsákmányolt orosz fegyverekből áll a brit katonai hírszerzés pénteken ismertetett értesülései szerint.

Biztonsági kockázatot jelent a nyugat-balkáni EU-integrációs folyamat akadályozása

Míg korábban a Nyugat-Balkán európai uniós csatlakozási folyamatának egy helyben toporgása csupán elvesztegetett lehetőségnek számított, az ukrajnai háborúval ez már egyenesen biztonsági kockázatot jelent – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a montenegrói Budvában.

Morawiecki: egyetértés van a V4-ben az uniós szankciókat illetően

A visegrádi csoportban (V4) teljes egyetértés van az uniós szankciókat illetően, Magyarország nem akadályozza az ukrajnai háborúval kapcsolatos nyolcadik szankciócsomagot – jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

Szembejött a valóság a német kormánnyal

Szembejött a valóság a német kormánnyal

Az alapjaiban elhibázott német energiapolitikára mindössze katalizátorként hatott az európai energiaválság, ami hónapról hónapra nehezebb helyzetbe hozza az ország vezetését. A megújuló energiaforrásokra való túlzott támaszkodás (Energiewende program), és vele párhuzamosan az atomerőművek leépítése egyenesen vezetett az energiahiányhoz, aminek orvoslására a német kormány rákényszerül a rendkívül természetszennyező szénbányák újranyitására. Az Északi Áramlat-1 és -2 elleni szabotázsakciók pedig – függetlenül attól, hogy mely ország volt az elkövető – még kiszolgáltatottabb helyzetbe sodorták Németországot. Mindennek következtében pedig az elmúlt hónapok magabiztossága is eltűnni látszik: már a német ipar vezetői figyelmeztetnek arra, hogy a gázhiány következtében a cégek tömegesen fognak külföldre menekülni, teljes iparágak fognak leállni, aminek következtében pedig a munkanélküliség aránya rekordot fog dönteni. A recesszió már most elkerülhetetlennek tűnik, a lakosság pedig további megszorításokra számíthat.

Ösztönözni kell a nemzetközi vállalatok munkahelyteremtő beruházásait

Magyarország akkor tudja fenntartani a gazdaság növekedési pályáját, ha továbbra is sikeresen ösztönzi a nagy nemzetközi vállalatok magyarországi munkahelyteremtő beruházásait – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán.

Újraindul a szemétszállítás, Karácsonyék megint nem voltak a topon

Újraindul a szemétszállítás, Karácsonyék megint nem voltak a topon

Úgy látom, hogy jobban izgulunk mi azért, ami Budapesten van, mint maguk – hányták Mártha Imre közművezér szemére a kukások.

Kioktató stílusban tárgyalt a kukásokkal Mártha Imre | Videó

Kioktató stílusban tárgyalt a kukásokkal Mártha Imre | Videó

A dolgozók többször felháborodtak a közműcég vezérének szavain.

Orbán Viktor: Nem engedünk a magyar érdekekből!

Második félidő – írta a miniszterelnök a Facebookon az EU-csúcsról jelentkezve.

Energiahivatal: a magyar háztartások energiaköltségei továbbra is a legkedvezőbbek

Míg szeptemberben több európai fővárosban is jelentősen emelkedtek a háztartásokat terhelő rezsiköltségek, addig a meghatározott éves átlagfogyasztással rendelkező magyar háztartások továbbra is kedvező áron juthattak földgázhoz és villamos energiához – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-vel pénteken.

Kreml: Zelenszkij lényegében világháború kirobbantására szólított fel

Lényegében világháború kirobbantására szóló felhívás volt, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy Oroszország elleni megelőző csapást sürgetett a NATO-tól – jelentette ki a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Biden szerint a kubai rakétaválság óta nem volt ilyen magas a nukleáris fenyegetés

Az 1962-es kubai rakétaválság óta még soha nem leselkedett akkora nukleáris fenyegetés a világra, mint most Vlagyimir Putyin orosz elnök fenyegetődzése miatt – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök egy New York-i kampányrendezvényen csütörtökön.

Orbán Viktor: A szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket

Orbán Viktor: A szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket

A szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, a háború nem ért véget. Európa lassan elvérzik, Oroszország pedig közben jól keres. Nyilvánvaló, hogy az elhibázott brüsszeli szankciós politikán változtatni kell! – írta a miniszterelnök a Facebookon.

Novák Katalin: Európa célja az energiafüggetlenség

„Az európai energiafüggetlenség mielőbbi megvalósítása, a béke, Európa és a nyugati szövetségi rendszerek közösségi erejének megőrzése a cél” – mondta Novák Katalin köztársasági elnök az Arraiolos-csoport találkozóját követő sajtótájékoztatón csütörtökön Máltán.

Orbán Viktor: Van, ami örök. Folytatjuk!

A miniszterelnök közösségi oldalán osztott meg bejegyzést.

Hazaárulás miatt emeltek vádat Vlagyimir Kara-Murza Kreml-kritikus ellenzéki újságíró ellen

„Hazaárulás miatt emeltek vádat Oroszországban Vlagyimir Kara-Murza Kreml-kritikus ellenzéki újságíró ellen az orosz vezetést bíráló külföldi közszereplései miatt” – közölte csütörtökön védője, Vagyim Prohorov.

Az olasz energiaszolgáltató vezetője nyugodt télre számít, de nem zárta ki a problémákat

Olaszország jelenlegi földgázellátása „nyugalmat” biztosít a téli időszakra Claudio Descalzi, az ENI energiaszolgáltató ügyvezető igazgatója szerint, aki azonban nem zárta ki az esetleges nehézségeket az Il Messaggero című olasz napilap internetes felületén tartott online találkozón csütörtökön.

Történelmi siker küszöbén áll a Ferencváros

Alighanem első ízben találkozik a Ferencváros labdarúgócsapata idegenben is az Üllői úti hangulattal. Az Európa-ligában vitézkedő Fradira forró percek várnak a hajdanában belgrádi Marakanának is becézett Rajko Mitics-stadionban. A Crvena zvezda szurkolói a magyar bajnokhoz hasonló fanatizmussal biztatják kedvenceiket. Nem csoda, hogy 888.hu-nak nyilatkozó Hajdu Attila, az FTC egykori válogatott kapusa szerint ezúttal az oroszlán barlangjában kell helytállnia Sztanyiszlav Csercseszov mester tanítványainak.

Szemétszállítás: az állam nem elvett, hanem többet adott a fővárosnak

Szemétszállítás: az állam nem elvett, hanem többet adott a fővárosnak

A főváros szerint azért nem tudnak magasabb bért adni a kukásoknak, mert az állami hulladékkezelő holding visszatartja a budapestiek által befizetett szemétdíj egy részét. A valóság ezzel szemben az, hogy az állami cég idén 1,4 milliárd forinttal többet utalt át a fővárosnak, mint amennyi a szemétdíjból befolyt, s ezen felül további egymilliárdot fizetett ki a szemétszállítással összefüggésben. Karácsony és a Mártha Imre vezette fővárosi közműcég mostanáig semmilyen hivatalos eljárást nem kezdeményezett az állításuk szerint évek óta fennálló, milliárdos állami tartozás miatt – írja a Világgazdaság.

Gyurcsány eldöntötte: Dobrev fog ülni Orbán helyére. Normális?

Gyurcsány eldöntötte: Dobrev fog ülni Orbán helyére. Normális?

Ha valaki bemegy a cipőboltba és kér egy lángost, akkor finoman felvilágosítják, hogy eltévesztette a házszámot. Magukban pedig minimum azt gondolják róla, hogy nála elmentek otthonról. A pasas nem normális.

Politico: Európa amerikai elnöke? Ursula von der Leyen paradoxona

Politico: Európa amerikai elnöke? Ursula von der Leyen paradoxona

Úgy hírlik, megszerettette magát Washingtonnal, de a brüsszeli kollégáitól elhidegült.

Titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el a nemzetbiztonsági bizottság a guruló dollárok ügyében

Márki-Zay Péter nemrég maga ismerte el, hogy százmilliós támogatást kapott az Egyesült Államokból.

Az EU elfogadta az Oroszországgal szembeni legújabb szankciócsomagot

Az uniós tagállamok kormányait tömörítő tanács csütörtökön új szankciócsomagot fogadott el Oroszországgal szemben, válaszul a kelet-ukrajnai Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon megye illegális annektálására – közölte a brüsszeli testület.

Kocsis Máté a 888-nak: A magyarok által képviselt és követett politika nem múlik el nyom nélkül

Kocsis Máté a 888-nak: A magyarok által képviselt és követett politika nem múlik el nyom nélkül

Meddig lehet fenntartani a szankciós politikát? Mit gondolt először, amikor meghallotta, hogy Dobrev Klára árnyékkormányt alakít? Mit gondol arról, hogy a baloldal nem szavazta meg az uniós megállapodáshoz szükséges törvényeket? 888-interjú Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével.

Ellökték a Hír TV riporterét a tegnapi diáktüntetésen

A tegnapi diáktüntetésen először csak mondandóját nem hagyták nyugodtan elmondani, majd ellökték.

Magyarország kész nagyobb erővel részt venni a szerb-északmacedón határ védelmében

Magyarország készen áll arra, hogy részt vegyen abban a közös határvédelmi erőben, amely a szerb-északmacedón határt védené az illegális bevándorlók ellen, és jelentős hozzájárulást adjon mind a határőrök, mind technológia szempontjából ahhoz, hogy a határt a lehető leginkább meg lehessen védeni – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Belgrádban.

Orbán Viktor és Václav Klaus találkozója: Újra kell gondolni a szankciós politikát!

Orbán Viktor és Václav Klaus találkozója: Újra kell gondolni a szankciós politikát!

Orbán Viktor miniszterelnök Prágában megbeszélést folytatott Václav Klaus korábbi cseh államfővel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.

„Magyarország készen áll arra, hogy nagyobb erővel vegyen részt a szerb-északmacedón határ védelmében”

Magyarország készen áll arra, hogy részt vegyen abban a közös határvédelmi erőben, amely a szerb-északmacedón határt védené az illegális bevándorlók ellen, és jelentős hozzájárulást adjon mind a határőrök, mind technológia szempontjából ahhoz, hogy a határt a lehető leginkább meg lehessen védeni – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Belgrádban.

Szijjártó: a szabadkai konzulátus munkatársai várják a Fradi-szurkolókat

Mintegy 1500 Fradi-szurkolót várnak Szerbia fővárosába, Belgrádba az Európa Liga mérkőzésére; a szurkolókat a szabadkai főkonzulátus négy munkatársa várja a határátkelőhelyen, hogy segítsék a zökkenőmentes átlépést – mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán megosztott videóban.

Orbán Viktor: Gloria victis!

A miniszterelnök közösségi oldalán emlékezett meg az aradi vértanúk kivégzésének 173. évfordulójáról.

Oroszbarátsággal vádolja az OPEC+ döntését Washington

Az USA újabb tízmillió hordó kőolajat szabadít fel stratégiai tartalékaiból.

Karácsony beismerte, szemétkáosz fenyeget Budapesten

Karácsony beismerte, szemétkáosz fenyeget Budapesten

A katasztrófavédelemhez fordult a főpolgármester, azt kéri, vegyék át tőlük a feladatukat – írja a Magyar Nemzet.

Egy transznemű diák miatt tiltották ki a női röplabdajátékosokat saját öltözőjükből

Az iskola ideiglenes megoldása, hogy az összes lány, aki kényelmetlenül érzi magát – tehát nagyjából 10 lány – egy egyfülkés mosdóban, amíg a transznemű diák a normál méretű öltözőben öltözzön át.

Állítólag Moszkva kész gázt szállítani az épen maradt vezetéken

Oroszország készen áll a gázszállításra a Északi Áramlat-2 vezeték sértetlenül maradt szálán – közölte Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes szerdán a Rosszíja 24 hírtévével.

Hideg télhez meleg ovi

Hideg télhez meleg ovi

Derék berlini honfitársaim szerintem maguk sem tudták, hogy mi hiányzik a német fővárosból. Most viszont vége a találgatásoknak, az izgalmas várakozásnak és a sötétségben kigyúlt egy szivárványszínű fáklya. Berlinben megnyílik az első leszbikus-meleg óvoda.

Egy hét alatt több mint 53 ezer orosz állampolgár lépett be az unió területére

A múlt héten több mint 53 ezer orosz állampolgár lépett be az Európai Unió területére, 20 százalékkal kevesebb, mint az azt megelőző héten – közölte az EU határ- és partvédelmi ügynöksége (Frontex) szerdán.

Gulácsiék a továbbélésért harcolnak a Celtic elleni meccsen

Az életben maradásért küzd otthonában a három magyar válogatott futballistát – Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik – foglalkoztató RB Leipzig. A lipcseiek a skót Celticet fogadják a Bajnokok Ligája csoportkörében. A mai BL-este másik nagy meccsén az olasz bajnok Milan Londonban, a Chelsea-nél vendégeskedik.

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

Kétségbeejtő Gyurcsány szellemi színvonala. Odáig süllyedt, hogy képtelen megalapozott bírálatot megfogalmazni Orbán Viktorról, ezért alkatával, magasságával kezd el gúnyolódni. Pipiskedéssel, ágaskodással gúnyolódik.

Varga Mihály bejelentette: 300 milliárd forintot kap Magyarország

A döntés az uniós pénzügyminiszterek tanácsán született meg.

Megállapodás született a nyolcadik szankciós csomagról

Az uniós tagállamok nagykövetei politikai megállapodásra jutottak az állandó képviselők bizottságában (Coreper) az Oroszországgal szembeni nyolcadik szankciós csomagról – közölte Edita Hrda, az Európai Unió Tanácsnak soros elnökségét betöltő Csehország uniós nagykövete szerdán.

Felszínesen, de annál hangosabban politizálnak a „mai fiatalok”

Felszínesen, de annál hangosabban politizálnak a „mai fiatalok”

„A fiatalokat nem érdekli a politika” – mondják sokan. Valójában nem érdekli, vagy csak mélységeiben nem? Na nem mintha én nagymama korú lennék, viszont mégis inkább közéjük tartozom a politikafogyasztásomat tekintve, ugyanis a témában egészen nagy eltéréseket vettem észre, különböző generációkat figyelve.

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

Kedd óta nem viszik el a szemetet Budapesten. A helyzet legfőbb felelőse Karácsony Gergely és multimilliárdos cégvezér haverja, Mártha Imre. Mártha korábban azzal került a hírekbe, hogy elképesztő luxusban él. A baloldali városvezetés annak ellenére nem képes kezelni a válsághelyzetet, hogy soha nem látott pluszbevétele van Budapestnek – írta meg az Origo.

Nemzetközi Energiaügynökség: csökkenteni kell az áramfogyasztást minden európai háztartásban

Az energiaügynökség szerint az európai háztartásoknak és vállalkozásoknak jelentősen csökkenteniük kell az energiafogyasztást, hogy a következő télen is megmaradjanak a tartalékok.

Novák Katalin ezúttal Máltára utazik

Azért utazom ma is külföldre, hogy felszólaljak a béke mellett, és az európai döntéshozókat is a béke mellé állítsam – írta közösségi oldalán az államfő.

Szijjártó: Keményen küzdöttünk annak érdekében, hogy Magyarország kivételeket kapjon

Magyarország kivételeket kapott az Európai Unió mindazon újabb szankciós intézkedései alól, amelyek sértették volna a magyar érdekeket és veszélyeztették volna hazánk energiaellátásának biztonságát – jelentette be szerdán a külgazdasági és külügyminiszter.

Demonstrációt tartanak a tanárokért

A PDSZ a pedagógusok világnapjára időzítette az akciót.

Kovács Zoltán: Az energetikai szankciók tönkreteszik az unió gazdaságát

Irányváltásra van szükség az európai politikában, mert teljesen egyértelmű, hogy az energetikai szankciók tönkreteszik az unió gazdaságát – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerda reggel a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.

Orbán Viktor: Nekünk az a jó, ha kelet és nyugat együttműködik

Orbán Viktor: Nekünk az a jó, ha kelet és nyugat együttműködik

A Magyarország és Üzbegisztán közötti gazdasági együttműködés még sohasem volt olyan intenzív, mint most – írja a miniszterelnök Facebook-oldalán.

„Magyarország elérte, hogy az olajársapka ne vonatkozzon a csővezetékes kőolajszállításra”

Magyarország keményen tárgyalt és elérte, hogy az olajársapka ne vonatkozzon a csővezetékes kőolajszállításra, valamint vészhelyzet esetén az ezt pótló tengeri szállításra sem és a szankciók alól kivételt kapjon a nukleáris energia is – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden este a Facebook-oldalán, miután véget ért Brüsszelben az állandó képviselők tanácsának ülése.

Törökország gázszámlája részbeni halasztását kéri Oroszországtól

A Botas török olaj- és gázipari vállalat arra kéri Oroszországot, hogy engedélyezze a gázszámlája részbeni fizetési halasztást 2024-ig, mivel Törökország igyekszik megvédeni a gazdaságát a magas energiaáraktól – írta a Bloomberg, amelyet a TASZSZ orosz hírügynökség idézett.

Jobboldali fordulat világszerte tapasztalható, de ki okolható az Északi Áramlat felrobbantásáért?

Jobboldali fordulat világszerte tapasztalható, de ki okolható az Északi Áramlat felrobbantásáért?

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét. Egy uniós biztos az áramkimaradások, egy korábbi amerikai szenátor pedig az atomháború lehetősége miatt aggódik.

„A kormány célja, hogy mérsékelje a szankciós energiaválság káros hatásait”

Egész Európának, így a magyar embereknek és vállalkozásoknak is szankciós felárat kell fizetniük az energiáért, a kormány elsődleges célja ezeknek a káros hatásoknak a mérséklése – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az Európai Unió pénzügyminisztereinek tanácskozása után Luxembourgban.

Az USA egyik volt szenátora az atomháború miatt aggódik

Az USA egyik volt szenátora az atomháború miatt aggódik

Richard Black szerint a globalisták könyörtelenül masíroznak a nukleáris armageddon felé.

Orbán Viktor: Üzbegisztán stratégiai partnerünk Közép-Ázsiában

Orbán Viktor: Üzbegisztán stratégiai partnerünk Közép-Ázsiában

A miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.

Uniós biztos: Előfordulhat áramkimaradás az EU-ban télen

Uniós biztos: Előfordulhat áramkimaradás az EU-ban télen

Janez Lenarcic a Madsack médiacsoporthoz tartozó regionális lapok közös szerkesztőségének elmondta, hogy a koronavírus-világjárványnak az az egyik tanulsága, hogy nem akkor kell elkezdeni a válságkezelést, amikor beüt a krízis, ezért a bizottság igyekszik előre jelezni a jövőbeli válságokat.

Lewandowski kirúghatja állásából Inzaghit

Magához tér az olasz bajnokságban egyelőre csak vergődő Inter, vagy átgázol rajta a már-már újra a régi fényében csillogó Barcelona. A csapat egyelőre csak vergődik, csupán a 9. helyen szerénykedik a bajnokságban, a hét végén pedig hazai pályán intézte el az AS Roma. Ezzel szemben a Barcelona a spanyol tabella élén áll, és a nyáron érkezett Robert Lewandowski alighanem a Bajnokok Ligájában sem áll le a gólgyártással.

Úgy veszik a politikusok az LNG-hez köthető részvényeket, mintha nem lenne holnap

Úgy veszik a politikusok az LNG-hez köthető részvényeket, mintha nem lenne holnap

Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns pedig olyan vállalatokba fektet, amelyek az óceánon keresztül szállítják az energiahordozókat.

Szijjártó: Vatikán és Németország új nagykövetet küldött Budapestre

Két kiemelten fontos partnerünk, a Vatikán és Németország is új nagykövetet küldött a közelmúltban Budapestre – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Facebook oldalán.

A baloldal oktatási „professzora”, avagy Kunhalmi újabb durva helyesírási hibája

A baloldal oktatási „professzora”, avagy Kunhalmi újabb durva helyesírási hibája

Ismerjük a mondást: „Az elefánt nehezen tanul és könnyen felejt”. Ez az ormányossal szemben elnéző, kedves gondolat nekem – tisztesség ne essék – ma reggel Kunhalmi Ágnessel kapcsolatban jutott eszembe, aki a pedagógusok sztrájkjáról készült napirend előtt felszólalását harangozta be a Facebookon.

Jobboldali fordulat világszerte

Jobboldali fordulat világszerte

Mindenkinek elege lesz lassan a baloldalból?

Titoksértéssel gyanúsítják a Gazprom-érdekeltségbe tartozó vállalat alkalmazottait

Szolgálati titkok megsértésével és Románia ásványkincseiről szerzett minősített adatok jogosulatlan kiszolgáltatásával gyanúsítja a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni román ügyészség (DIICOT) az orosz Gazprom Nyefty által ellenőrzött szerb NIS Petrol több alkalmazottját – írta kedden az Adevarul hírportál.

Kanye West „White Lives Matter” feliratú ruhával üzent

Nagy feltűnést keltett a Grammy-díjas előadóművész ruhaválasztása a párizsi YZY divatbemutatóján.

Az orosz parlament felsőháza is megszavazta a négy ukrajnai régió annektálását

Ratifikálta az orosz parlament felsőháza hétfőn a négy, orosz ellenőrzés alá került ukrajnai régió Oroszországhoz való csatlakozását.

Zelenszkij a Twitteren szólt be Elon Musknak

Az ukrán elnök sűrű teendői közepette is szán időt egy kis trollkodásra.

Megáll az idő

Megáll az idő

Súlyos problémára világított rá a HVG a népszámlálással kapcsolatban. A kérdőívben a nemünket – maradi módon – csak férfiként, illetve nőként határozhatjuk meg. Nem egészen egyértelmű, hogy születési nemet vagy a nemi identitást kell megadni, nincs olyan opció, hogy valaki nem akar (vagy nem tud) válaszolni. Azaz a nem bináris emberek rá vannak kényszerítve, hogy olyan kategóriába sorolják magukat, amely nem tükrözi identitásukat.

Orbán Viktor: Állatok világnapja. Vigyázzunk rájuk!

A miniszterelnök újabb képet osztott meg közösségi oldalán.

Átfogó nukleáris együttműködési programot indít Magyarország és Üzbegisztán

Magyarország és Üzbegisztán átfogó nukleáris együttműködési programot indít, amely a jövőben a két ország közötti stratégiai partnerség egyik legfontosabb alkotóeleme lesz – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter miután üzbég kollégáját, Vlagyimir Norovot fogadta kedden Budapesten.

Az Európai Bizottsággal történő megegyezéshez szükséges javaslatokról is döntenek ma a Parlamentben

Tárgyal és határoz is a kormány normakontroll-javaslatáról kedden az Országgyűlés, amely ezt követően szavaz négy, az Európai Bizottsággal történő megegyezéshez szükséges törvényjavaslatról.

„Óriási lehetőséget” lát a felrobbant Északi Áramlatban az amerikai külügyminiszter

„Óriási lehetőséget” lát a felrobbant Északi Áramlatban az amerikai külügyminiszter

Nahát! Ha már az európaiak nem is tudnak ennek szívből örülni, az Egyesült Államokban azért van olyan, aki meglátta ebben az eseményben is a kiaknázatlan lehetőséget....

Brazíliában is a jobboldali pártok arattak fényes győzelmet a hétvégén

Jair Bolsonaro hivatalban lévő brazil elnökkel szövetséges jobboldali pártok arattak győzelmet vasárnap Brazíliában a kongresszusi választásokon. Az elnök jobboldali Liberális Pártja (PL), amely eddig 77 mandátummal rendelkezett, most 99 mandátumot szerzett az 513 fős képviselőházban, szövetségeseivel együtt pedig a képviselői helyek több mint felével rendelkezik.

Orbán Viktor gratulált az újraválasztott boszniai szerb elnöknek

Folytatódik az eddigi kiváló együttműködés a két ország között.

Svédországban a főbb parlamenti tisztségeket, Bulgáriában a választásokat nyerte a jobboldal

Svédországban a főbb parlamenti tisztségeket, Bulgáriában a választásokat nyerte a jobboldal

Az EU pedig tovább fogja erősíteni a korlátozó intézkedéseit Oroszországgal szemben.

Szijjártó: újabb közvetlen légijárat indul Budapest és Szöul között

„A Budapest és Szöul közötti közvetlen légijárat indítása kihatással lehet egész Magyarország gazdasági teljesítményére, a magyar-dél-koreai kapcsolat fizikailag is szorosabbá válása megteremti a lehetőséget a kétoldalú együttműködés sikertörténetének folytatására” – közölte a tárca tájékoztatása szerint hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Orbán Viktor: Három lépés az illegális migráció ellen

A miniszterelnök a magyar-osztrák-szerb csúcson elhangzott, az illegális migráció elleni intézkedésekről osztott meg bejegyzést közösségi oldalán.

A Gazprom gáztermelése 17,1 százalékkal csökkent az első kilenc hónapban éves szinten

A Gazprom az idei első kilenc hónapban 313,3 milliárd köbméter földgázt termelt, ami 17,1 százalékkal (64,8 milliárd köbméterrel) elmarad az egy évvel korábbitól.

A gázszankciók kérdése biztosan szerepel majd a kérdőíven

Rövidesen indul a szankciókról szóló nemzeti konzultáció, a kérdőíven hét kérdés lesz, és ezek között biztosan lesz egy gázszankciókra vonatkozó rész – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalán hétfőn közzétett videóban.

Őrület: a gumilövedékes, lovasrohamos Gyurcsány erkölcsről beszél

Őrület: a gumilövedékes, lovasrohamos Gyurcsány erkölcsről beszél

Nem tudom, hogy vannak vele, de szerintem a magyarok nem különösebben kíváncsiak Gyurcsány Facebookon ma közzétett hitvallására. Nincs szükségük arra, hogy egy rongy ember pont az ellenkezőjét magyarázza nekik, vagyis azt, hogy ő mennyire jó ember.

Vissza az oldal tetejére